Ismét egy olvasói levél

Időnként egy-egy olvasónk levélben keres meg minket meglátásaival, egyes esetekben pedig ezek bizony közlésre érdemesek, mert sokak véleményét fogalmazzák meg jól. Hogy miért mi kapjuk a levelet a városvezetés helyett? Nos, ezen a városvezetés kell gondolkodjon. Mi közzétesszük, így hozzájuk is eljutnak a gondolatok éppúgy, mint minden olvasónkhoz.

Tisztelt Szerkesztőség!

Elképesztő, hogy évtizedek óta nem képes az ök. megoldani a Kodály u. környéki utak kérdését. Szerintem amíg az úttest szintje alacsonyabb, mint a padka és nincs árok, ahova a víz levezethető az útról, még egy új aszfalt burkolat sem fog segíteni, azon is meg fog állni a csapadék.

Egyébként a faluban számtalan helyen ez a gond, hogy a padkák nincsenek karbantartva. Persze ez ellen az ök és a lakosság / telkek előtt szakaszon/ tehetne, és nem csak sajnálkozni kellene. Az aszfaltozásra fordítandó összeg így részben kidobott pénz. Érdemes végigmenni a falun és a padkákat megnézni. / Anno  volt az átkosban olyan tanácsi személy, aki pl. ezzel foglalkozott!/ Nem nosztalgiázok!!!!

Jelentősebb esők után csupán egy kapával kellene kimenni és levezetni a vizeket. De ahol nincs gazdája egy településnek, és érzéketlenek, ne reménykedjünk.

Tudom, hogy mutatósabb a több tíz és százmilliós beruházásokról áradozni és ünnepeltetni magunkat.

Csütörtökön a piacon jártam vásárolni. Futólag mutatósnak tűnik a létesítmény, de egy dolog nagyon hiányzik. A sok oldalajtó télen, pláne szeles időben nem lesz túl kellemes az árusoknak és vevőknek egyaránt.

Bele kellett volna férnie  a költségekbe az ajtónyílásokba helyezhető, átlátszó műanyag szalagcsíkozás. Természetesen ezeket csak télen kellene felrakni. Sokkal komfortosabb lehetne a hangulat. Számtalan helyen, nagy csarnokok bejáratánál alkalmazzák /Szigetszentmiklósi nagybani virágcsarnok, pl./.

Visszatérve a csapadékvízre.  A városháztér térsége óriási területen térkőborítást kapott. Vajon a nyári, hirtelen lezúduló esők vízelvezetésére gondoltak-e, mivel víznyelő aknákat nem látni?

Sajnálom, ha esetleg zavartam, de nagyon  sok, viszonylag nem sok költséggel járó visszásság , oda nem figyelés, közömbösség, érdektelenség, lustaság van a faluban, ami sokakat bosszant, ugyanakkor ezek a dolgok nem jutnak el a településvezetőkhöz, persze minek is? Senkit nem érdekel!

Kategória: Friss, helyi, Közösségi | A közvetlen link.