Ismét járhatatlan a Kodály utca

Mint az várható volt, az esőzések hatására ismét szinte járhatatlanná, a közlekedés biztonságára és a rajta közlekedő autókra veszélyessé vált a Kodály Zoltán utca (és persze a köz is). Olvasónk fotói csütörtökön készültek, háttérben a megújult piactér.

Tóth-Orlov Bettina képviselő asszony az év elején kért egy friss árajánlatot az utca aszfaltozására, és azt egy beadványban be is nyújtotta három hete a képviselő testületnek. Reméljük, ennek tükrében még idén megvalósulhat a várva várt megoldás, mert addig a rendszeres javítás csak végleges eredmény nélkül viszi a pénzt. A beadvány és az árajánlat alább olvasható:

Lajosmizsei Közös Önkormányzat

Képviselő testületének

Tisztelt Képviselőtársak!

A 2021-es év költségvetés meghatározásában kiemelt fontosságúnak tartom a Kodály Zoltán utca aszfaltozásának ügyét. Egyrészt az eddigi számtalan panasz és kérvény, másrészt a jelentős átmenő forgalom miatt a Kodály Zoltán utca mielőbbi aszfaltozása szükséges.

Az utca napi szinten jelentős forgalmat bonyolít, mivel a Kálmán Imre utca és köz, a Piroska Sándor utca, de Klábertelep felől is ezen keresztül haladnak át a lakók a város felé. Korábban mart aszfalt burkolatot kapott az utca, azonban az évek alatt kisebb és nagyobb gödrök keletkeztek rajta, az út széle letöredezett és az egész burkolatdomború íve lehetetlenné teszi az út karbantartását, ezáltal járhatatlanná vált. A gépkocsik sorozatos meghibásodása az minősíthetetlen úthibáknak köszönhetően az ott lakóknak rendszeresen jelentős költséget jelent.

A Kodály Zoltán utca aszfaltozására terv és költségvetés is készült korábban, amely még 3 évig érvényes, tehát ezek a költségek a jelenlegi költségvetést már nem terhelnék. A terveknek megfelelő árajánlat alapján az utca aszfaltozására bruttó 74.348.785,- Ft szükséges.

A kapott árajánlatot mellékelem.

Arra kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy a hatékony városfejlesztés érdekében támogassák a fenti javaslatomat!

Lajosmizse, 2021. január 20.

Tisztelettel,

  Tóth-Orlov Bettina

önkormányzati képviselő

Kategória: Friss, helyi, Közösségi | A közvetlen link.