Migránsok Lajosmizsén

Embercsempészés gyanúja miatt indul nyomozás

Lajosmizse külterületén 23 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök.

Lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. augusztus 6-án kora délután, miszerint Lajosmizse külterületén, egy parkoló kamion rakteréből több, feltehetően illegális migránst láttak kiugrani és elszaladni.

A jármű közelében a járőrök 14 óra 30 perckor 23 külföldit tartóztattak fel, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az egyenruhások terepkutatást végeznek a helyszín környezetében esetleges további migránsok felkutatása érdekében.

Az eset kapcsán a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A kamionsofőr elszámoltatása folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.
1

2

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.