MIZSEI ÖRÖMTÁNC GYARMATON…

Egy végletekig kiélezett,drámai fordulatokkal tarkított véghajrában, ezúttal Fortuna is velünk volt…
                 BALASSAGYARMATI KÁBEL SE – CYEB MIZSE KC  32-33 (15-13)
Balassagyarmat, 300 néző.      Vezette: Horváth – Marton
MKC.            Erdélyi – Drabant 4, Varga J. 7, Bujdosó 6, Benke 3, Gigler 7, Varga Z. 1.
Csere:           Lengyel (k) -Bán 2, Vujasin, Lagzi-Kovács, Bak, Szórád 1, Szajbert, Takács 2 (2/2)
                     Zöldy.
Edző:            Tóth Edmond
Kiállítás:        6 ill.16 perc.
7-m-es:          8/6 ill. 2/2.
Hazai góllal indult a mérkőzés, de jól tartottuk magunkat, rendre egyenlítettünk, vagy a vezetést is átvettük.Tíz perc után a hazaiak percei következtek. Hat góljukra csak eggyel tudtunk válaszolni,így kissé elhúztak (17.perc: 11-7). Ekkor időt kértünk, az edző ” rendet tett a fejekben”,aminek meg is lett az eredménye (26.perc: 12-12). A félidő hajrája azonban ismét a hazaiaké volt, így két gólos előnyükkel tértek pihenőre a csapatok.
      Szünet után újabb gyarmati gól következett, de a 34. percben már ismét egyenlő volt az állás! Ettől kezdve felváltva estek a gólok,de rendre egyenlítettünk, s a félidő derekára vezetést is átvettük két góllal (22-24), sőt a 47. és 51. percben is kettővel vezettünk, de a gyarmatiak mindig tudtak egyenlíteni. De nem elégedtek meg ezzel, vissza vették a vezetést is (29-28), s ettől kezdve mi küzdöttünk az egyenlítésért.Ez sikerült is, sőt a vége előtt két perccel már mi vezettünk (31-32).
Az utolsó két perc maga volt a “horror”:a hazai támadásnál Benke egy fault után mehetett zuhanyozni, mivel begyűjtötte harmadik két percét is, majd  büntetőből egyenlítettek a hazaiak.
Ellentámadásunkat kivédekezték, így ismét a hazaiak támadhattak: ezúttal Bán kapott két percet, s így már csak négy védőnk maradt hat támadóra…  s ekkor mellénk állt a szerencse: a hazaiak egyik legjobbja ziccerben kiejtette a labdát, ami a lábára esett ! Mi jöhettünk szabaddobással, és időt kértünk: hátralévő idő 32 másodperc… valahogy ki kell húzni, megtartani a döntetlent! Okosan támadtunk, sikerült faultokat kierőszakolni.Másodpercek voltak hátra, amikor ismét szabaddobást kaptunk: Mindenki a pozícióját kereste, Varga J. pedig fölkapta a labdát, és bevágta  a hálóba! A hazai edző azonnal időt kért , de már csak két másodperc maradt hátra, amit sikerült kivédekezni, s már is kezdődhetett a “mizsei-örömtánc”!
Tóth Edmond: Óriásit küzdöttünk! Végig volt tartása a csapatnak a legnehezebb pillanatokban is helyén volt a szívük és a fejük a fiúknak, így ezúttal a szerencse is mellénk állt! Nagy-nagy gratuláció a csapatomnak!
Junior mérkőzés:
          BKSE – MKC  30-39(12-18)
Kitűnt: Nagy Sz. 10, Nyitrai G. 9, Gazsik 8, Feró 7.
Kategória: Friss, helyi, sport | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?