Keressük a lajosmizsei Quaestor károsultakat is!

Tisztelt Olvasó!

A Quaestor cégcsoport csődje és kapcsolódó események miatt több tízezer ember és családja dolgos munkával összekuporgatott megtakarítása vált semmivé néhány nap leforgása alatt. Az Országgyűlés az ún. Quaestor törvénnyel kísérelte meg a károk mérséklését, azonban a kifizetések csak részlegesen történtek meg, az Alkotmánybíróság a törvény számos részét megsemmisítette, lehetetlenné téve a további végrehajtást.

A Quaestor károsultak interneten önszerveződő csoportjai igyekeznek hatást és kontrollt gyakorolni a folyamatra, amihez szükséges az érintettek közreműködése, összehangolt fellépése.

Ezúton kérem, hogy aki károsult, vagy különösen azt, aki ismer olyan károsultat, pl. idős személyt, aki nem rendelkezik internet eléréssel, az értesítse, hogy a károsultak önszerveződő csoportja szeretné felvenni vele a kapcsolatot!

A kapcsolatfelvétel célja kettős:

– a cég ellen időközben megindult felszámolási eljárás irataiba, az előzmény történések dokumentumaiba akkor van lehetőség betekinteni, ha az érintettek 1/3-a néhány fős választmányt bíz meg írásban az ügye képviseletére. A 30.000 főt meghaladó károsulti körből adódóan ez mintegy tízezer hozzájáruló aláírás. Ennek elmaradása esetén az érintettek számára követhetetlenné válik a felszámolási eljárás során a vagyontárgyak, ingatlanok további sorsa, így a kártalanításra fordítható eszközök mértéke is!

– a törvényhozás a médiában elhangzó hírek szerint újabb javaslattal kívánja kezelni a kialakult helyzetet. A tapasztalatok szerint ez a szándék nem feltétlenül a károsultak maradéktalan kárrendezését szolgálhatja, ezért tömeges demonstrációkkal szükség lehet az érintettek véleményének kifejezésére. Ezen demonstrációkon hatékonyabb részvételt eredményez a fokozott szerveződés, telekocsik, buszok indítása az érintett településekről, így a demonstrációkon résztvevő nagyobb létszám a probléma mértékére fokozottabban hívja fel a figyelmet.

KÉREM, HOGY AKI ISMER OLYAN SZEMÉLYT, AKI A FENTI ÜGYBEN KÁROSULT ÉS NEM VETTE FEL A FACEBOOK KÖZÖSSÉGI OLDALON A KAPCSOLATOT AZ ORSZÁGOS, VAGY KÜLÖNÖSEN A KECSKEMÉTI CSOPORTTAL, AZ JELENTKEZZEN A quaestorkecskemet@gmail.com EMAILCÍMEN, ILLETVE A 30/8867443 TELEFONSZÁMON!

 

Az összefogás minden érintett érdeke!

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?