A Lajosmizsei Napok idei programjai közt hagyományindító és őrző céllal hagyományőrző délelőttöket rendeztek a helytörténeti egyesület munkatársai, élen Skultétiné Ibolyával. A gyerekek mostak, vasaltak, tésztát készítettek, szerszámnyelet faragtak faragószéken majd végül régi játékokkal játszhattak.
“Elkészült a tarhonya, ahogy a nagyanyámtól tanultam. Csodájára jártak a szomszédok, hogy milyen ügyesek ezek a gyerekek.Volt, aki megmutatta Pelle Józsefné szakácskönyvében, az ide vonatkozó részt, hogy a jó tarhonyát csakis reszelni kell. Ezen még az elsősök is nevettek, mert mi sokkal könnyebben és gyorsabban elkészítettük a kb 8 kg tarhonyánkat, a teknőben gömbölyítve.
Kellett hozzá: 6 kg liszt, 20 tojás, víz, kevés só, sok kicsi kéz, és nagy adag vidámság, valamint tarhonyaszárító meleg.”
Ezúton is gratulálunk a remek programokhoz, reméljük, jövőre is lesz ilyen!