Az iskola ajándéka ismét a Hazát szolgálja

Évtizedekkel ezelőtt a fiatalok testnevelés órán a hazafias nevelés (MHSZ) keretén belül még a kézigránát dobását gyakorolták a 42M gyakorló gránátokkal, amelyek némi fémlemez rátéttel készült tömör fadarabok, méretükben, tömegükben az igazi 42M Vécsey gránátokat imitálva. Mára nemcsak a gyakorlás szűnt meg, de maga a gyakoroltatott gránát sincs már rendszerben (az 1942-es modellt váltotta a 96 mintájú jó ideje).

Az eszközök a szertárban porosodtak, míg az igazgatónő Szőrös Zoltán magángyűjteményének nem adta őket, hogy ismét az oktatást, toborzást, ezáltal a Hazát szolgálhassák, immár békés kiállítási tárgyként.

Ez történt rögtön november 28-án csütörtökön a Neumann Egyetem GAMF karán megtartott toborzó alkalmon is, amelyen Szőrös Zoltán területvédelmi tartalékos hadnagy is részt vett magángyűjteményével, felkeltve a hallgatók érdeklődését a fegyverek és a Honvédség iránt.

Köszönet ezért a lajosmizsei Fekete István Általános iskola és Sportiskolának, hogy ezzel az aprósággal is támogatták a honvédelem ügyét!

Kategória: Friss, helyi, Iskola | A közvetlen link.