Boldog Új Évet!

Minden kedves olvasónknak sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk!

Mindazonáltal kötelességünknek érezzük, hogy a szilveszteri mulatozás és a rossz szellemek durrogással való távol tartása (babona szerint, egyébként meg simán örömködés) mellett az ebtartók figyelmét felhívjuk a Menhely az Állatokért Alapítvány közleményére:

2011. december 31-én, Szilveszter napján fokozottan figyeljenek oda kedvenceikre!

Mindannyian tudjuk, hogy a petárdák, tűzijátékok, durrogások megrémíthetik kutyáinkat, nem egy esetben hallottunk olyan hírt, hogy riadalmukban elszöktek otthonról.

Ez a felhívás elsősorban az udvarban, szabadon tartott ebek gazdijainak szól. Ha otthon ünneplik a szilvesztert és van rá mód, az ő érdekükben jobb, ha beengedik őket éjszakára. Ha ezt nem tudják biztosítani, erősítsék meg a kerítéseket, a kutyaházakat rakják messzebb az utcafronttól, lényeg, hogy próbáljanak olyan környezetet biztosítani, ami garantálja a kedvencük minél nagyobb nyugalmát.

Ezen az estén sétáltatás közben feltétlenül használjanak pórázt, hámot, nyakörvet, nehogy a kutyusok félelmükben elszaladjanak Önöktől! Ellenőrizzék le a séta előtt, hogy a karabinerek jól zárjanak, a pórázok, nyakörvek ne legyenek kicsit se megszakadva!

Ha mégis arra ébrednek, hogy a kutyájuk nincs az udvarban, vagy elszökött Önöktől séta alatt, akkor a teendők a következőek:

Hívják fel a 0620/577-56-17-es Menhely az Állatokért Alapítvány telefonszámát, amin bejelenthetik elveszett kis barátjukat, vagy írjanak e-mail az info@menhely.eu címre, amiben képet is tudnak küldeni elveszett kedvencükről.

Figyeljék a Menhely az Állatokért Alapítvány hivatalos weblapját, www.menhely.eu oldalt, ahova az ebrendészek által befogott ebeket pontos adatokkal felrakjuk az ebrendészeten lévő kutyák menüpont alá.

Figyeljék a Gong Rádiót, mert civil személyek szokták bejelentetni, hogy találtak kutyusokat.

Arra kérjük Önöket, kedves állatbarátok, hogy ha egy riadt kutya mellett sétálnak el az utcán, vagy szökik be az udvarukba, ne rakják ki őket az utcára, ne menjenek el mellette szótlanul. Hívják a 0620/577-56-17-es telefonszámot, hogy az ebrendészek be tudják őket vinni a Menhelyre, ahol biztonságban várhatják a gazdik jelentkezését.

Lehet, hogy az Önök kutyája is így kerül majd újra haza!

Köszönettel: Menhely az Állatokért Alapítvány munkatársai

www.menhely.eu

Kategória: Friss, helyi, szolgálati | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?