Büntetni fogják Lajosmizsén a közterületen parkoló kamionokat!

Eddig is tiltotta jogszabály, hogy közterületen (mondjuk a sofőr lakhelye előtt az utcán) parkoljon le a kamion (és nem öt percre, amíg beszalad valamiért a házába, hanem mondjuk a pihenőidő erejéig, egy éjszaka, vagy egy nappal).

A jogszabály kimondja ugyanis (és minden fuvarozó eddig is nagyon jól tudja) hogy kamionnal csak a telephelyen lehet parkolni. Nem előtte az utcán, nem a környékén, hanem a telephelyen benn, magánterületen.

Eddig a hatóságok Lajosmizsén nem nagyon büntettek emiatt, de az utóbbi időben annyira elszaporodott ez a város útjait károsító és egyébként is balesetveszélyes, ráadásul a lakosokat is zavaró jogellenes magatartás, hogy ezentúl kiemelt figyelmet fordítanak az ilyen jellegű tevékenység szankcionálására, a jelenség felszámolására.

Fontos hír továbbá, hogy a közterületfelügyelő gépjárműve mostantól fedélzeti kamerával van ellátva, ami kifejezetten rossz hír a rosszban sántikálóknak. Nem fordulhat elő immár az az elképzelt jelenet, hogy pl. egy tilosban parkoló állampolgár a büntetés kiszabása után bemegy a jegyzőhöz reklamálni, hogy hát nem is úgy volt, biztos csak haragszik rá valaki, tanúi vannak, ésatöbbi. Felvétel lesz, vitának helye meg nem.

Cikkünk minden teherfuvarozó tekintse utolsó figyelmeztetésnek!

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?