Embercsempészt fogtak Lajosmizse mellett

Három szomáliai és két szír állampolgár utazott a szerb embercsempész gépkocsijában.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály járőrei 2015. június 20-án 23 óra 30 perckor az M5-ös autópálya Budapest irányába haladó oldalán, Lajosmizse közelében ellenőriztek egy személygépkocsit és annak szerb vezetőjét. A gépjárműben utasként három szomáliai és két szír állampolgár tartózkodott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért elfogták őket és velük szemben idegenrendészeti eljárást indítottak a rendőrök.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a szerb férfi az államhatár közelében vette fel az illegális bevándorlókat, akiket Ausztriába akart szállítani.

 

A 34 éves szerb terheltet a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását, amelyet az illetékes járásbíróság 2015. június 23-án elrendelt.

 

A rendőrség a nyomozást a napokban befejezte, a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg a Kecskeméti Járási Ügyészségnek.

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?