Hat évet kapott a bankrabló!

A baon.hu cikke.

Tehát az adófizetők pénzén megoldotta a koszt-kvártélyt a nincstelen férfi hat évre. Plusz ugye az a másfél millió, ami nem lett meg. Vagy jót bulizott, amíg fel nem adta magát, vagy valahol várja majd hat év múlva (addig táncsak nem lesz eurónk…).

Merthogy ugye az adminisztrációs kavarás (ugye aki felvette a jegyzőkönyvet a pénzről, meg aki aláírta is ludas volt, tanácsom, ha valami nem tökéletesen fedi a valóságot egy tanúvallomás jegyzőkönyvében, ne legyünk restek újragépeltetni a rendőrrel!) miatt majd még pereskedhet a takarékszövetkezet polgári úton. Másfélmilliós tétel bukott el 42 ezer apró miatt… Persze nincstelen az elkövető, tehát ha meg is nyerik a pert, mire abból pénz lesz…

Ehhez csak apró szösszenet az, hogy Lajosmizse központjából a térfigyelő kamerarendszer (muhaha) orra előtt ki lehet sétálni egy fegyveres rablás után fényes nappal. Nyilván nem állhat minden sarkon rendőr, de azért Lajosmizse se egyutcás falu, gyalog a központból bármelyik széle minimum fél óra. A viszonylag zárt utcaszerkezet miatt északi és nyugati irányba erősen korlátozott számú kijárattal (még gyalog is), főleg helyismerettel nem rendelkezőnek. Bár a sok vendégmunkás miatt sajnos már nem feltűnő egy gyanús kinézetű idegen.

Szóval sok kérdést vet ez az ügy fel. Lényeg: megvan, elítélték.

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?