Hatalmas támogatást kap Kecskemét

Ezúton is gratulálunk ahhoz a hatalmas kormányzati támogatáshoz, amit most jelentett be Orbán Viktor Kecskeméten!

Ami ebből a bejelentésből Lajosmizsét is érintheti:

– négy sávos lesz az 52-es út, teljes lesz a Kecskemét körüli körgyűrű. (Ez addig is hatalmas előrelépés lesz közlekedésileg, amíg el nem készül majd egyszer valamikor az M8-as.)

– felújítják a pályaudvart és megteremtik az elővárosi vasúti közlekedést Kecskemétre. Tekintettel arra, hogy Lajosmizse nagy része Kecskemétre ingázik munka, kórházi ellátás vagy tanulás miatt, így ha a kispiros gyakrabban járna, használhatóbb lenne, akkor levehetne némi terhet a lassan káoszba fulladó, belassult és sokszor késő, kimaradó buszközlekedés válláról. Ne feledjük: Lajosmizse-Alsó Lajosmizse központjához van közel, míg Kecskemét-Máriaváros megálló pedig a kórházhoz, uszodához, több középiskolához és a most épülő egyetemvároshoz van közel. Ami a menetidőt és a késéseket illeti a buszközlekedés mára a vonatközlekedés színvonala alá süllyedt. Csak a járatsűrűségben van még előnye. Ha létrehoznának egy elővárosi egységes bérletet, ami buszhoz és vonathoz is jó, sokat javulna a helyzet. Például közelebb kerülne Lajosmizséhez Méntelek és Hetényegyháza is. Ha a piactér mellett létrejönne egy P+R parkoló, az is sokat jelentene városképileg.

– polgári leszállópályát kap a kecskeméti reptér. Azaz 15-20 percre lenne autóval (az északi elkerülőnek köszönhetően) Lajosmizsétől egy polgári célú reptér. Kimondhatatlan turisztikai és üzleti lehetőségek rejlenek ebben.

 

Persze ehhez az kell, hogy városunk kapitánya és kormányosai jó hajósként befogják a vitorlákba ezt a szelet, és meglovagolják a hullámokat, ne pedig zátonyra, vagy szélcsendbe vezessék városunk hajóját.

 

 

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?