Jó hangulatban telt a III. Tarhonyafesztivál

Idén is a szokott helyszínen, a régi városháza udvarán került megrendezésre a tarhonyafesztivál.

Ugyan nem voltam ott, mert a 20. jász világtalálkozón voltam Jászapátiban, de Hegedűs Éva volt olyan kedves, és a szemem s a fülem volt, így az ő képeivel és szavaival tud lapunk tudósítani a rendezvényről.   Voltak néptáncosok, kirakodók, egész nap zengett a népdal a népdalkör sátrából.

tarhonya0

Aki kihagyta, nem volt ott, bánhatja, pont úgy mint én!

A helyezettek: (Hegedűs Éva képei)

A vándorkupa nyertese: Muhari Miklós

A vándorkupa nyertese: Muhari Miklós

tarhonyadijkulon

Különdíjas: a Nőegylet

tarhonyadij

Első helyezett a Jérce csapat

tarhonyadij2

Második helyezett Czigány Péter bácsi

tarhonyadij3

Harmadik helyezett a TMK csapat

Különdíjakat kaptak a tarhonyakészítők is.

 

Át is adnám a  szót Hegedűs Évának:

Úgy gondolom mindannyiunk nevében írhatom akik jelenlétünkkel megtiszteltük ezt az eseményt . Köszönet jár mindenkinek aki részt vett ennek a rendezvénynek a megszervezésében és lebonyolításában vagy valamilyen formában részese volt az eseménynek . Külön kiemelném SKULTÉTI JÁNOSNÉ IBOLYA rendező munkáját . Részéről mindent megtett hogy jól érezzük magunkat . Köszönöm!

Szombaton és vasárnap feltettem a Tarhonya Fesztiválról a képeket . Tegnap ahogy láttam hányan néztétek meg először az jutott eszembe ez nem igaz . Ez nem létezik hogy ennyi embernek tetszik ez az esemény ! Utána azon gondolkodtam milyen érzés lett volna a versenyzőknek szervezőknek ha ti is ott lettetek volna ? Együtt örültetek volna velük az ő sikerüknek .Megerősítettétek volna őket abban hogy jól csináljátok ügyesek vagytok . Mert amíg ti dolgoztok énekeltek mi tudunk beszélgetni egymással . Ki tudunk kapcsolódni fel tudunk töltődni . A végén még ehetünk is az általatok elkészített ételetekből . Aki ott volt jól érezte magát . Aki nem sajnálhatja hogy kihagyta . Egy kellemes nap volt . Jó volt látni hogy emberek beszélgetnek egymással . Nem sietnek nem rohannak .

Reméljük, jövőre még többen jönnek, erre az igazi családias, baráti hangulatú főzőversenyre!

A képek és bejegyzések Hegedűs Éva engedélyével lettek felhasználva, hálásan köszönjük. További képeket Éva vagy honlapunk facebook oldalán lehet látni.

Kategória: Friss, helyi, kultúra | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?