Ki korán kel… azt nem hagyják aludni!

Egy olvasói levelet kaptunk, valahonnan a Szabadság tér- Attila utca – Városház tér környékéről. Merthogy engem itt a város szélén a legkevésbé sem zavar az, ami őt.

Idézem:

“Noha a törvény azt mondja ki, tudomásom szerint, hogy 06.00 – 22.00 között lehet olyan munkát végezni, amely zavaró lehet a közösség számára, azért azt gondolom, hogy van emberiesség is.
Évek óta figyelem, hogy az Önkormányzat kertészmunkásai, valamint a Központi Óvoda karbantartói következetesen 06.00 után belekezdenek a fűnyírásba, fűkaszálásba és egyéb, nagy hanggal járó munkálatokba, hogy utána 07.00-tól szép csendben más, nem zajos munkával folytassák.
Megértem, hogy senkinek nincs kedve 40 fokban ezeket a munkálatokat végezni, de miután az Óvoda társasházi környezetben van, gondolom nem csak számomra probléma arra kelni, hogy füvet nyírnak, kaszálnak, traktoroznak. Nem is merek belegondolni egy újszülött helyzetébe, akinek ezek után milyen napja lehet, hát még az anyukának.
Úgy gondolom, hogy megfelelőbb munkabeosztással kevésbé stresszes kelésű munkavállalók indulnának munkahelyükre.”

Én tudok erre magyarázatot, ami biztos nem igaz: kompenzálnak, így látványossá (meg jól hallhatóvá) téve a munkájukat, megmagyarázva, hogy napközben miért lapátot támasztó közmunkásokat látni csak. Hiszen aki reggel hatkor serénykedik, az nyolc körülre már megpilled.

Igazabb magyarázat az, hogy a hőség miatt ekkor lehet még dolgozni. Megelőző megoldás lett volna, ha nem építenek ott lakásokat, vagy ha mégis, hát akkor minőségi munkát végeznek, hang- és hőszigeteléssel. (Ha nem melegszik fel a lakás, nem kell reggel és éjjel szellőztetni, és a jól szigetelő csukott ablak mellett senkit sem zavar a fűnyírás zaja.)

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?