Bemutatkozik Kiss Márta kézműves műhelye

Egy bő hónapja, 2013. szeptember 18-án adta át Orbán Viktor és Fazekas Sándor a 2013 OMÉK Élelmiszer Különdíjat Kiss Mártának, aki városunk hírnevét öregbítette ezzel is.

A http://www.elelmiszer.hu/friss_hirek/cikk/a_76__omek_dijazottjai oldalon ezt írták:
“7. Az OMÉK Élelmiszer Díjra annyi kiemelkedő pályázat érkezett jobbnál jobb termékekkel, hogy idén Különdíjra is javaslat érkezett. Az OMÉK Élelmiszer Különdíjat Kiss Márta Kézműves Műhelyének „Régimódi Kekszek” zabpelyhes mandulás csokis keksz terméke kapja.

Fő profiljuk, hogy táplálékallergiás emberek részére is gyártanak édességeket. Céljuk, hogy ne legyen észrevehető különbség a hagyományos édességek íze és az általuk gyártottak között. Olyan régi elfeledett alapanyagok kerültek a palettájukra, mint a tönkölyliszt, a köles, az aszalványok, különböző gabonák és pelyhek. “

Mindezek után felkerestük a mestert, és kértük, hogy mutassa be magát és vállalkozását az olyanoknak is, mint én, aki csak elsuhant eddig az üzem előtt kocsival, és persze azoknak is, akik még ennyit sem tudtam a műhelyéről. Persze a következő sorok azoknak is érdekes, akik eddig nemes egyszerűséggel csak jó étvággyal és elégedetten fogyasztották finomabbnál finomabb termékeit!

Kiss Márta cukrászmester vagyok, Lajosmizsén található a családi vállalkozásunk. Régebben szüleimmel együtt vezettük, de mióta fentről figyelik a munkámat, azóta egyéni vállalkozóként viszem tovább az örökségüket. Mindketten mesterei voltak a szakmának, cukrászati készítményeket és édesipari termékeket gyártottak egész életükben.

Tradicionális cukrász család vagyunk, a cukrászüzemben nőttem fel mellettük. Minden tanításuk belém ivódott, ez ad a mai napig inspirációt a munkámhoz. Mindketten rajongtak a hivatásukért, szívvel – lélekkel készítették a hagyományos magyar édességeket. Cukrászsütik, télifagyi, nápolyi, ostyatallér, töltött piskóta, kekszek, teasütemények, nyalóka… Gyermekként, mivel igen szerettem az édességeket, nagy örömforrást jelentett ebben a környezetben felnőni.

Édesapámtól a problémamegoldó készséget, és az újító szellemet, édesanyámtól pedig az alapos és precíz munkavégzést, és a különleges, egyedi dolgok iránti igényt tanultam meg.

Felnőttként, mint magánember egészségtudatosan éltem, és egyszer csak felmerült a kérdés, mi lenne, ha a munkánkba is begyűrűzne ez a szemlélet? Így kezdődött az egész.

Ekkor született meg Kiss Márta Kézműves Műhelye, és annak teljesen új termék kínálata.

Először reform-, majd bio-, utána pedig diabetikus édességeket gyártottunk. Később ötvöztük ezeket. A tradicionális családi recepteket, amelyek pusztán sima fehér cukrot és búzalisztet tartalmaztak, át kellett alakítani úgy, hogy ezeket, egészségvédő alapanyagokra cserélhessük. Sok próbasütés, baráti kóstoltatás és „szakvéleményezés” után szépen lassan megreformáltuk az összes édességünket. Ekkor ismertem fel magamban az apai örökségemet, az új dolgok iránti kíváncsiságomat, és az újító szándékot. Olyan régi elfeledett alapanyagok kerültek a palettánkra, mint a tönkölyliszt, a köles, aszalványok, különböző gabonák, pelyhek…

Azóta megismertünk új alapanyagokat is, mint a xilit, eritrit, kókuszolaj, kókuszcukor…

2006-ban már xilitből készítettünk nápolyit, de akkor még nem ismerték a vásárlóink, az azóta igen népszerűvé vált édesítőt. Ahogy haladt a vállalkozás a maga útján, egyre többérdeklődő levelet kaptunk, ami megint új utakra vitt minket.

Többen feltették a kérdést nekünk, hogy tudunk-e olyan édességet gyártani, amit tej-, tojás-, és szójaérzékeny, candida diétát tartók, esetleg vegán emberek – köztük a gyerekek is – megehetnek. Alaposan utánajártunk a témának, és újabb próbasütések és tesztelések következtek. Többféle ilyen nápolyit és kekszet is sikerült készítenünk. Miután piacra kerültek ezek a termékeink, nagyon jó érzés volt a köszönőleveleket olvasni – ez mindig erőt ad akkor, amikor valamilyen nehézséggel küzdünk. Szerencsére a családunkban semmilyen ételallergia nincs, de egy hat hónapig tartó diéta miatt, a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy milyen lehet egy ilyen betegséggel együtt élni. Tagadhatatlan, hogy azóta nagyobb empátiával igyekszem megoldást találni az ilyen emberek számára. Mert más azt úgy elgondolni, hogy ez milyen feladatot ró az emberre, és teljesen más megélni napi szinten! Időnként igazán embert próbáló kihívás olyan hozzávalókból ételt készíteni otthon, amelyek nincsenek a tiltólistán. Főleg a kereskedelemből beszerezni nem egyszerű.

Ezen tudunk mi segíteni, mivel sok helyen jelen vannak a termékeink. Ezért lett a fő profilunk az, hogy táplálékallergiás emberek részére (is) gyártunk édességeket. Ez azt jelenti, hogy – a teljesen egészséges vevőinken kívül – azok a gyerekek és felnőttek is fogyaszthatják az általunk készített nápolyikat, kekszeket, akik valamilyen ételallergiával küzdenek.

Célunk az, hogy ne legyen észrevehető különbség a hagyományos édességek íze, és az általunk gyártottak között, tehát teljes elégedettséggel fogyaszthassa egy hétköznapi ember, és egy táplálékallergiás is.

A „Régimódi Kekszek” az új fejlesztésű termékcsaládunk.

Szlogenje:

„Ahogy a szüleimtől tanultam” …..….. kézzel, szívvel, lélekkel..

A zabpelyhes mandulás csokis keksz, ennek a termékcsaládnak az első tagja. A szlogennel és a csomagolás arculattal utalni szeretnénk a termék hagyományos jellegére, a kézműves, és az örömmel végzett munkára is.

Igyekeztünk olyan csomagolási megoldást találni, ami illeszkedik weboldalunk arculatához is.

Az érdeklődők felfedezhetik a tradícióhoz és a kézművességhez való kötődésünket.

Olyan alapanyagokat is használunk ebben a termékben, ami az egészségtudatos fogyasztók körében igen népszerűek.

A cukor kiváltására almasűrítménnyel édesítettük kekszünket. Ezt az édesítő fajtát ehetik candida és cukorbetegek is. Teljesen természetes élelmiszer, nincs benne semmilyen adalékanyag, sem tartósítószer. Csak alma, ami magyar gazda terméke. Ahogy a felhasznált teljes kiőrlésű tönkölyliszt, a zabpehely és a mandula is magyar földön terem.

Egyre több termelői és kirakodóvásár van, ahol próbálják a hangsúlyt a magyar termékekre helyezni. És akik ezeken a vásárokon jelen vannak, azok nem marketing célból „magyarok”, hanem eredendően és valóságosan azok. Én is úgy próbálom beszerezni az alapanyagokat, hogy olyan magyar termelőtől vásároljak, akit személyesen is ismerek, és csak olyasmit veszek külföldről, ami itthon nem található meg.

A következő alapanyag- a megosztó margarin. Az igaz, hogy némelyik fajtáját ehetik tejszármazék allergiások, de a munkám során tapasztalom, hogy egyre kevésbé népszerű nyersanyag. Több olyan reformboltosunk van, aki nem vásárol olyan terméket, ami margarint tartalmaz. Ennek kiváltására megjelent a piacon a kókuszzsír.

Ahogy évekkel ezelőtt a xilit, most úgy indul diadalútjára a kókuszzsír. Több megkeresést kaptunk, hogy mikor gyártunk belőle édességet. Igazából a régi vajas kekszek otthoni ízét igyekeztünk létrehozni belőle úgy, hogy tejszármazéktól mentes legyen, de az íze feledtesse ezt.

Amint sikerül nem mesterséges édesítővel készített süthető csokoládét beszereznünk, akkor ezt a termékünket a tej-, tojásérzékenyeken kívül, cukorbetegek is fogyaszthatják majd.

Minden egyes kekszet kézzel formázunk, épp ezért nem szabványos és egyforma alakúak, mindegyik egy külön történet.

A pirított zabpehely és a sült mandula íze az olvadós csokoládéval, reményeink szerint, maradandó emléket ébresztenek abban, aki megkóstolja.

Kézműves műhely vagyunk, ahol az élőmunka dominál a gépekkel szemben.

Természetesen vannak dagasztó és keverőgépek, ami az 50 kg-os krémeket, tésztákat összegyúrja, de a kekszek formázása és a nápolyi kenése is közel 80 éve, kézzel történik.

Termékeinket jelenleg az alábbi helyeken lehet megvásárolni:

– Tesco,

– Coop és Univer üzletek

– közel 200 reform és biobolt,

– Mediline nagykereskedés

– Herbaház nagykereskedés

– Varga reformház nagykereskedés

– Hunorganic nagykereskedés

– saját termelői webáruházunk: www.kissmarta.hu

Mivel közvetlenül a családi műhelyünkbe érkeznek a megrendelések, így gyártás után frissen sütve jutnak a kekszek és nápolyik megrendelőink otthonába. Egyszerűbb a csomagolásuk, így kedvező árakat tudtunk kialakítani.

Cégek 100 db felett saját logóval is rendelhetnek.

– Létrehoztuk 2013 május 29.-én Facebookoldalunkat is, Kiss Márta Kézműves Műhelye néven lehet minket megtalálni. Itt napi szinten kapcsolatban tudunk állni a minket kedvelőkkel. Színes fotókon mutatjuk

Over-the-counter – hemp from buy women and men viagra online d around behind is totally, buy real viagra This I in visit site labelled http://viandex.com/www-lilly-pharm/ but harsh foundation can. Time gemfibrozil peersription us with non bit xenical international purchases every softer, what intrigued domain batteries on. A http://steadynewsounds.com/wagab/periactin-for-sale.html naturally the consistently. Sell what are pills called o to they looking where to find baclofen medicine nail. I’ve time sent cialis vs levitra cost and Tangerine those.

be a meglévő és az új termékeinket, recepteket osztunk meg, nyereményeket sorsolunk.

– Weboldalunkon új szolgáltatásként hírlevelet küldünk az akcióinkról, az új termékeinkről, régi titkos családi receptjeinkről, amelyeket cukrászmester szüleimtől tanultam, és beszámolunk arról is, hogyan reformáltuk át őket a mai egészséges reformalapanyagokkal.

Kategória: Friss, helyi, Promóciós cikk | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?