Közmeghallgatás Lajosmizse 2011. 11. 24.

Megvolt a közmeghallgatás.

A polgármester részletes és alapos beszámolója után lehetett kérdezni. A díszterem tele volt (helyi sajtóból csak mi és a MizseTV volt jelen), de már megint nekem kellett bátornak lenni…

Kérdéseim, s a rá kapott válaszok (nem szó szerint, csupán a lényeg):

– közbiztonság fejlesztése. Mi várható? Egyre több megélhetési bűncselekményről hallani (falopás, fagyasztóból hús lopása). A friss 3000 rendőrből ide jut-e? Mezőőrség, erdőőrség várható-e?
Nos, a térfigyelő kamerák lesznek használhatókra cserélve, válaszolt a polgármester. A rendőrőrs parancsnoka, Tarnóczy alezredes pedig elmondta: a gazdasági válság miatt egyre több megélhetési bűncselekmény várható (legutóbb fagyasztott csirkehúst, WC papírt loptak), ehhez képest ide friss rendőr nem jött, nem is várható, jelenleg is 9 azaz kilenc fő létszámhiánnyal küzdenek. Ehhez képest sikerül azért fatolvajokat is elfogni például, amivel a híradókba is bekerültek nemrég. A polgármester elmondta még, hogy az idegenrendészeti ellenőrzések a vendégmunkások helyzetét valamelyest normalizálta, de ittlétük nem megszüntethető.

– szeméttelep rekultivációja, Iskola-tó kotrása. Idénre tervezték, de jövőre várható a megvalósulás, új közbeszerzést kellett kiírni. Az iskola-tó kotrását két projekt keretében is igyekeznek megvalósítani. (Eddig is tervezte mindenki, de ennyire közel még senki se járt.)

Ezek után Sápi Anikó felszólalása következett, amiben éles kritikát gyakorolt a városvezetés, és munkahelye, az általános iskola irányába. Ez heves reakciót váltott ki a polgármesterből (amilyet még nem is láttam, elképzelni se mertem). Részletekbe nem merülnék, a videófelvétel mindennél többet mond!

Utoljára az adventi rendezvényekre hívták fel a figyelmet. Most jött az üzenet, hogy amint van bővebb info róla, azt közhírré tehetjük, köszönjük!

Videó: hamarosan lesz.

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?