Lajosmizsei audis izsáki balesete

Az izsáki balesetben felmerült a sofőrrel szemben az ittasság gyanúja. Ketten súlyosan sérültek.

Izsákon, a Mező utca felől a külterületi tanyák irányába közlekedett 2018. október 21-én 5 óra körül egy 23 éves lajosmizsei lakos egy Audi TT Coupe típusú személygépjárművel. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a férfi a jármű sebességét nem a KRESZ előírásai szerint választotta meg, ezért az utat keresztező vasúti átjárón történt áthaladás során az autó a levegőbe emelkedett, majd az aszfalthoz csapódott. Ekkor a sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, lement az útpadkára, majd egy oszlopnak csapódott. Az irányíthatatlan gépkocsi továbbhaladva kiütötte egy tanyának a kerítését, majd az ingatlan kertjében, egy fának ütközve állt meg. Mivel a vezetővel szemben felmerült az ittasság gyanúja, őt vér- és vizelet-mintavételre előállították. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a sofőr és 22 éves utasa súlyos sérülést szenvedett.

Az alkohol már kis mennyiségben olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

Balesetmentes közlekedést kívánt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!

 

 

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.