Lajosmizsén ellopta – Örkényben eladta

A lajosmizsei rendőrök pár órán belül elfogták a kerékpártolvajt.

Egy ismeretlen elkövető 2018. november 9-én 5 óra 25 perc körül Lajosmizsén, a Szent Lajos utca egyik üzleténél lezárt kerékpár zárját levágta, és ellopta a kétkerekűt.

A gyanú szerint ezt követően Örkényig tekert (útvonaltól függően 15-18 km – a szerk.), ahol árulni kezdte a biciklit, amit el is adott pár ezer forintért. A rendőrök pár órán belül elfogták a lopással gyanúsítható 67 éves helyi férfit, aki beismerő vallomást tett.

Az ügyében folytatott nyomozást a lajosmizsei rendőrök befejezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

 

Ha megfelelő a védelem és helyesen, több ponton is rögzít a lakat, akkor is törekedni kell arra, hogy jól látható, forgalmas helyen legyen a bicikli! Soha ne kis, eldugott sikátorban hagyjuk ott, mert ez is lehetőséget kínálhat az elkövetőknek!

A kerékpáron – ha lehetőség van rá – ne hagyjunk értékeket, például lámpákat, kilométerórát, esetleg GPS-t, mert azokat könnyűszerrel megszerezhetik a tolvajok!

Regisztráltassa a biciklijét a „Bike Safe” programban, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést!

Ha minden óvatosság és figyelmesség ellenére ellopják a kerékpárját, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívók egyikén!

 

Képünk illusztráció.

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.