Mit tegyünk, ha megszökött a kutyánk?

Szezonja van a durrogásnak, amitől a kutyák hajlamosak világgá szaladni.

Mindenkinek javaslom még holnap napvilágnál megnézni a kapuját-kerítését, nehogy legyen egy rés, amin a kutya kimehet (én ma tettem meg). Továbbiakban a kormányrendelet igazít el:

Az állatban félelmet keltő, erős fény- vagy hanghatással járó tevékenységek, időjárási jelenségek teljes időtartama alatt, különösen az év azon szakában, amikor a polgári célú pirotechnikai tevékenységek felügyeletéről szóló jogszabály szerinti pirotechnikai termékek engedély, bejelentés nélkül is felhasználhatók, az állat tartójának gondoskodnia kell az állat félelmében történő elszökésének megakadályozásáról és törekednie kell az állat megnyugtatására!

Tehát jó ha van egy zug, ahova elbújhat, fedezékbe húzódhat. ha mégis tartunk tőle, hogy elszökik, akkor célszerű készíteni róla egy friss fotót még Szilveszter napközben, hogy legyen majd mit osztani a facebookon.

Ebben tudunk segíteni azzal, hogy az elszökött kutyust kereső hirdetményeket megosztjuk. Ha van fotó, sokkal hatékonyabb. Ha a kutyán van nyakörv, netán a gazdi elérhetőségével, az még hatékonyabb. Ha a gazdi meg van olyan kedves, hogy engedélyezi is a megosztani kért hirdetménye megosztását, az különösen hasznos, figyeljünk erre! Ezzel együtt reméljük, nem sok jószág megy világgá!

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?