NEHÉZ GYŐZELEM A TAVASZI NYITÁNYON…

Igen izgalmas, küzdelmes mérkőzésen, jobb II.félidei teljesítményünknek köszönhetően tudtuk legyőzni a nyírbátori csapatot a gólzáporos, idény nyitó bajnoki mérkőzésünkön.
                     CYEB MIZSE KC – VKK NYÍRBÁTOR  36 – 34 (19-18)
Lajosmizse, 200 néző:               Vezette: Asztalos- Bárkányi.
MKC:            Erdélyi – Drabant 4, Varga J. Bujdosó 5, Benke 13, Gigler 8, Varga Z.
Csere:           Lengyel (k) – Takács, Szajbert 3, Bán 3, Horváth, L-Kovács, Bak, Szórád, Vujasin.
Edző:            Tóth Edmond
Kiállítás:        8 ill: 10 perc.
7-m-es:          3/2 ill. 2/2.
A vendégek nyitották meg a gólok sorát, s misem bizonyítja jobban elszántságukat, mint az, hogy a 6. percben már 6-2-re vezettek! Csapatunk nem találta a játék ritmusát, nem állt össze a védekezés, a nyírségiek pedig szárnyaltak. A félidő felénél jártunk, amikor már öt góllal, 12-7- re vezettek. Hát nem erre számítottunk, de szerencsére sikerült ritmust váltani, és 22. percben már egyenlő volt az állás. Kiegyenlített percek következek, de a félidő hajrája újra a miénk volt, és a lefújás előtt lőtt gólunkkal a mérkőzés folyamán először vezettünk, így kissé megnyugodva térhettünk pihenőre.
Szünet után folytatódott a kiélezett, kiegyenlített küzdelem, többnyire vezettünk, de 42. percben ismét egyenlő volt az állás. Ezután sikerült megismételni az I. félidő közepén produkált 6-1-es szériánkat, így már biztatónak tűnő előnyt sikerült kicsikarni, 30-25-re vezettünk.ellenfelünk azonban nem adta fel, rendkívül szívósan küzdöttek, és ismét felzárkóztak egy gólra. Szerencsére azonban egyenlítésre már nem maradt erejük és idejük. két perccel a lefújás előtt már néggyel mentünk, s eldőlt a mérkőzés. Két gólos győzelmünkkel az egymás elleni eredményeink alapján is jobbak lettünk, ami a végelszámolásnál sokat érhet.
Tóth Edmond: Kíváncsian vártam a bajnoki rajtot, mivel nem túl jól alakultak a felkészülési mérkőzések, ezért bíztam a régi mondásban, miszerint rosszul sikerült főpróba után, jó előadás jön. Bejött, de korán sem könnyen, mivel ellenfelünk óriási iramot diktálva kezdett, s csak idővel tudtuk felvenni a ritmust és rendezni a sorokat. A második játékrész már egyértelműen a miénk volt, köszönhetően a lelkesedésünknek. A jó játékkal még adósak maradtunk, de eljön az idő amikor már arra is szükség lesz.
   Junior mérkőzés: CYEB MIZSE KC – VKK NYÍRBÁTOR    44-18(16-6)
Junior csapatunk fölényes győzelmet aratott, amelyért legtöbbet tett: Rizinger (kapus) Feró 11, Nyitrai G. 7, Nagy Sz.7. Gazsik 6.
DSC00101 DSC00102 DSC00107 DSC00109 DSC00110 DSC00111 DSC00112(1)
DSC00113(1)
DSC00114(1)

Meccs utáni vacsora a Piccolo különtermében

 

Kategória: Friss, helyi, sport, Videó | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?