“NEHÉZ SZÜLÉS” UTÁN MEGVAN A KÖTELEZŐ GYŐZELEM!

A papírforma szerint csapatunk volt a mérkőzés esélyese, de idegenben nyerni mindig nagyon nehéz, pláne ha az ellenfél olyan lelkes, tehetséges fiatal csapat, mint az orosházi fiatalok!
OROSHÁZI FKSE LINAMAR U-23  –  CYEB MIZSE KC   27- 29 (17- 14)
Orosháza, 100 néző.       Vezette: Arnold- Kosztend
MKC:           Lengyel – Drabant 3, Varga J. 5, Bujdosó 6, Benke 4, Gigler(1/0), Varga Z. 2.
Csere:          Erdélyi (k) – Takács 5(3/3),Horváth 1, Bán 1, Vujasin, Lagzi-Kovács, Szórád,
                    Bak 1, Szajbert 1.
Edző:           Tóth Edmond
Kiállítás:       14 ill. 8 perc
7m-es:          3/3 ill. 4/3.
Csapatunk kezdte jobban a mérkőzést (1-3), de fokozatosan átvették a hazaiak a játék irányítását, majd a vezetést is (14.perc: 8-7) sőt a 22. percben már 14-11- re vezettek. Nagy küzdelem folyt a pályán, mindkét csapat sok hibával játszott, de sikerült feljönni egy gólra. Úgy tűnt, hogy a félidő végére egyenlítünk, e helyett azonban újabb hibáinkat kihasználva a hazaik három gólos vezetésével zárult a félidő.
 A szünetben Tóth Edmond edző alaposan “felpaprikázta” csapatunkat, aminek meg is lett az eredménye: hét perc alatt egy 5-1-es szériával átvettük a vezetést(18-19). Ezután hosszú percekig kiegyenlített volt a játék, hol egy-két góllal vezettünk, hol döntetlen volt az állás, s ez így ment egészen az 58. percig, amikor is sikerült három gólra növelni előnyünket. A hátralévő időt sikerült taktikus játékkal kihúzni úgy, hogy két gól megmaradt az előnyünkből! Ezzel sikerült a mindenki által várt győzelmet realizálni, ami azonban nem volt egyszerű feladat! Csapatunkat dicséri, hogy ha nem is játszottunk jól , de a döntő pillanatokban rutinosabbak voltunk, és csapatként küzdöttünk a megérdemelt győzelemért.
Tóth Edmond: Mindig nehéz a kötelező győzelem, főleg idegenben egy fiatal, nagyon lelkes csapat ellen. A kevés igazán jó egyéni teljesítmény ellenére, csapatként jól funkcionáltunk, ami megmutatkozott az utolsó negyedóra védekezésében és kapusteljesítményében. Fontos lépésnek tartom ahhoz, hogy egyre egységesebb és eredményesebb csapattá kovácsolódjunk.
Kategória: Friss, helyi, sport | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?