Nyílt levél a szlalomversenyről a városvezetésnek

A levelet olvasónk kérésére, változtatások nélkül közöljük:

Tisztelt Polgármester Úr! Kedves András!

Úgy illik, hogy egy levél elolvasására elherdált idő miatt elnézést kérjünk.
Így elnézésed kérem, hogy terhellek a levelemmel, de nem tudom szó nélkül hagyni a tervezett, lakott területen belüli autóverseny megrendezésének ötletét valamint az önkormányzat ehhez adott engedélyét, hozzájárulását.
Előre szeretném jelezni, hogy a technikai sportokat szeretem sőt, támogatnám is…..különösen az autóval, motorkerékpárral, gokarttal stb. kapcsolatosakat.

Ettől függetlenül nem tudok egyetérteni azzal, ha ez 15 órán át tart a lakóingatlanok között azok lakóit teljesen be- vagy kizárva saját ingatlanukból. Azt hiszem, hogy aki a tulajdonom életvitelszerű használatát korlátozza az birtokháborítást követ el, és kérheti a Jegyzőt ennek megszüntetésére. /Amennyiben nincs igazam elnézést a Jegyzőtől./
Sokkal kevesebb, vagy lehet semmi ellenvetésem egy 2 órás /délelőtti vagy délutáni/ szlalom verseny vagy bemutató ellen,ennyi korlátozás belefér, de egy egész napos az nem!
Mivel Kecskeméten éltem többször láttam a Rákóczi úton motorversenyt, de max. egy órán át tartott, nem tovább és már ment is az élet tovább./kb.1955-1960. között/
Pesten az Andrássy úton szintén vannak rendezvények, de mindkét oldalon szorgalmi út van és “hátrafelé” bárki mozoghat, kerülővel igaz, de bármerre mehet.
Ezen kívül a városnak ezt a  részét nem elsősorban a fiatalok lakják. Az idősek között lehet beteg akit nyugtalanít, mondhatnám idegesíthet az egész napos robaj, forgatag. Gondolt valaki erre?! vagy arra,hogy ezek az utcák keskenyek ezért a zaj még jobban visszhangzik, megszorul a  házak között.
Sokkal jobb választás lehetne olyan városrész ami nem ilyen sűrűn lakott pl. Görgey utca a Rozmaring u.-tól egészen a Jókai utcáig. A Dózsa Gy. út a Vendel utcától a körforgalomig, benne a volt VIZGÉP parkkal, a Szórádék /benzinkút/ utcája a nyomdáig! vagy az elkerülő teljes hossza! vagy a sportcsarnoktól a Városház téren keresztül a tűzoltóság Bánk-Bán utcáig..De biztosan van még ezenkívül is alkalmas terület.
Ez a rendezvény arra mondjuk jó lehet, hogy sokan meggyőződjenek arról, hogy a nap mint nap a lajosmizsei sporttelepet látogató gyerek-sereg sem gyalog, sem bicajjal nem tudja járdán a focipályát elérni, de vonatkozik ez a szlalom verseny által igénybe vett városrész lakóira is akik kénytelenek az úttesten megközelíteni lakóingatlanjaikat a száguldó járművek között, mellett. Különösen a gyerekek vannak sokszor veszélyben, meg a kisgyereküket toló kismamák. Edzés előtt és utána, csak meg kell nézni!
De nagyon elkanyarodtam az eredeti problémámról. Csak remélem, hogy a fentiekkel kapcsolatban kevés kifogás, észrevétel érkezett, így rám lehet húzni az aggályoskodó jelzőt, egyebekkel együtt.
András! azért kérlek fontoljátok meg felhozott indokaim, sőt rajtad keresztül a területet képviselőjét is üdvözlöm, hogy kiállt az itt lakó a választóiért.
A rendező által kiküldött “tájékoztatás”-ról úgy érzem és azt olvasom ki, hogy senkinek nem számít a véleménye mert a program akkor is, itt és most, akinek nem tetszik az “akkor esetleg más programot keresnek/találnak erre az időpontra.” Mindenki vásároljon be a “rendező” szerint pénteken, szombaton!
Nekem ne mondja meg senki, hogy mikor vásároljak, mikor mehetek el otthonról, mikor jöhetek haza, s ha nem tetszik legjobb, ha …..
Természetesen majd lesz valahogy.

Azzal fejezem be amivel kezdtem: elnézést kérek!

Tisztelettel és baráti üdvözlettel: Szabó István. Lajosmizse, Mizsei utca 37.
Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?