Rablással gyanúsítható egy 15 éves fiú

A lajosmizsei nyomozók a bűncselekmény helyszínén hagyott kerékpár alapján azonosították be a feltételezett tettest.

A lajosmizsei rendőrök 2021. február 18-án éjjel 1 óra 2 perckor bűnügyi őrizetbe vettek egy 15 éves lajosmizsei lakost, aki a gyanú szerint néhány órával korábban rablást követett el.

A történtek forrónyomos felderítését az egyenruhások egy 54 éves asszony bejelentése nyomán kezdték meg, aki elmondta, hogy a Vasút utcán kerékpározott, amikor hátulról egy férfi nekihajtott egy biciklivel. Fellökte a nőt, és a vállán lévő táskát rángatni kezdte. A sértett ellenállt, védte értékeit, azonban az elkövető végül megszerezte a táskát, mert annak a pántja elszakadt. Az ismeretlen magával vitte az asszony pénzét, bankkártyáját, valamint a személyes iratait, azonban gyalog menekült el, így a bűncselekmény helyszínén maradt a kerékpárja, amellyel áldozatának nekiment.

A nyomozók a sorsára hagyott kétkerekűvel kapcsolatban adatgyűjtésbe kezdtek, amely rövid időn belül eredményre vezetett: beazonosították azt a 15 éves helyi fiút, aki a nap folyamán a kerékpárt használta. Őt lakásán elfogták, előállították, és rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt kihallgatták.

A rendőrök az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek a fiatalkorú letartóztatásának indítványozására.

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.