Robotizált helytörténeti vetélkedő

Immár sokadik alkalommal rendezték meg az általános iskolában a helytörténeti vetélkedőt, amire ismét meghívást kaptunk, melynek eleget is tettünk, szokás szerint nem üres kézzel.

A változatos feladatok között szokás szerint szerepeltek helytörténeti feladatok, de idén fontos feladat volt a város kabalájának elkészítése, a készítés és a felkészülés folyamatáról pedig egy scrap-book készítése. Szokásos, de meghatározó feladat volt egy időkapszulába szánt üzenet megfogalmazása, miként is képzelik el a 14 évesek városunkat 50 év múlva. Igen erős jövőképek hangzottak el, benne tó körüli futópálya, uszoda, járható külterületi utak és sok más is.

A feladatok megoldásában a fiataloknak nem csak tabletet, projektort, de Bee-botot is kellett használniuk, így igazi huszonegyedik századi versenyben vehettek részt a versenyzők. A zsűri elnöke, és a verseny fő szponzora a Magyarságkutató Intézet főigazgatója, dr. Horváth-Lugossy Gábor volt. A zsűri állandó tagjai dr. Kürti László professzoron, a Lajosmizsei Helytörténeti és Kulturális Egyesület elnökén és Kollár Csabán, a Mizsetáp Kft. ügyvezető igazgatóján kívül a mindenkori polgármester voltak, míg Zsámboki Anna, a tankerület igazgatója új tag volt.

Első helyezett lett a 8.b osztályból Rónay Csanád-Czigány Dániel és Jáger Alexa, második lett a 7.c osztályból Szivós Szitara, Ulicska Noémi és Kovács Réka részvételével és harmadik helyezést ért el a 7.b osztályból Bozsik Mihállyal, Brindza Laurával és Sikár Máriával.

Lapunk különdíját, amelyet Ancsin János és Bagó István is támogatott MagánZoo belépővel és mézzel, a 8.b kabalafigurái, MizsEper Verka és MizsEper Vendel kapta, akikről hamarosan részletes cikkünk is megjelenik. Marketinges szemmel, de lokálpatrióta és jász szemmel nézve is magasan ez a páros figura tűnt a legalkalmasabbnak, hogy városunk kabalafigurái legyenek!

Ezúton is gratulálunk a résztvevőknek és a szervezőknek egyaránt, az elmúlt évek tekintetében ez volt az egyik legjobban sikerült verseny! Köszönjük a meghívást, megyünk jövőre is!

Kategória: Friss, helyi, Iskola, jász, kultúra | A közvetlen link.