SAJTÓKÖZLEMÉNY Bemutatkozik a magyar vidék

Kunszentmiklóson folytatódik a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program roadshowja

Kunszentmiklós, 2013. augusztus 24. – Augusztus 24-én Kunszentmiklóson, a Miklóssy János Sportcentrumban folytatódik a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program nyári rendezvénysorozata. A Virágzó vidékünk országjáró roadshow negyedik állomásán családi és szórakoztató programok várják a látogatókat, miközben megismerkedhetnek az elmúlt időszak legmeghatározóbb mezőgazdasági fejlesztéseivel, a vidékfejlesztésben elért sikerekkel.

 

Az egész napos szórakoztató programok mellett a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat pavilonjaiban az érdeklődők információt szerezhetnek a Darányi Ignác Tervre és az eddig elért eredményekre vonatkozóan. A jelen lévő, pályázati úton támogatást nyert gazdák segítségével pedig bepillantást nyerhetnek a fejlesztésekbe és számos érdekességet tudhatnak meg a Kunszentmiklóson és a környéken megvalósult kezdeményezésekről.

A programot Dr. Kardeván Endre, élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár, és Bődi Szabolcs polgármester köszöntője nyitja, ezután kezdetét veszi a délutánig tartó kavalkád: helyi fellépők, valamint bábszínház, gyermeksátor a legkisebbeknek, és érdekes vetélkedők a nagyobbaknak, felnőtteknek.

A kicsiket a játszóházban arcfestés, kézműves foglalkozások, játékos vetélkedők és logikai feladványok várják. A vállalkozó szellemű felnőttek a népdalfelismerő verseny, a szalmabála hordás és a talicska kerékcsere során mérhetik össze emlékezőképességüket, erejüket és ügyességüket. A versenyek mellett néhány árus is kínálja a portékáját, különleges szürkemarha, bivaly és mangalica termékek, különféle gyógy- és fűszernövények is kaphatók a nap során.

A nagyszínpadon számos helyi fellépőt köszönthetünk, bemutatkozik a Hagyományőrző Néptánc csoport, a Szappanos Lukács Népdalkör, a Kiss József Daloskör, valamint a Kunszentmiklós Big-Band is. A rendezvény sztárfellépője a 2011-es X-Faktor nyertese, Kocsis Tibor, az egész napos jó hangulatról pedig az esemény házigazdája, Rákóczi Ferenc gondoskodik.

A Virágzó vidékünk roadshow Kunszentmiklóst követően további három helyszínen folytatódik, így az érdeklődők Hatvanban, Sárbogárdon és Hódmezővásárhelyen is megismerkedhetnek a vidékfejlesztés sikereivel.

 

***

További információk, interjúszervezés

Medve Anita

06 20 226 2752

Kategória: Friss, sajtóközlemény | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?