Szamócafesztivál 2023

Igyekszünk minden évben kilátogatni a lajosmizsei szamócafesztiválra, így tettünk most is.

Bár a 10:00-ás polgármesteri megnyitón még nem voltak túl sokan, az első ovis néptánc műsorra azért kezdett megtelni a fesztivál, és dél körül, mikor hazajöttünk, már kinn volt lassan a város apraja-nagyja.

Bár néhány árust és kirakodót mi sem értettünk egészen, de végülis maradt még hely a tóparti sétányon így is, és szerencsére nagyon sok olyan árus volt, akinek ott a helye: helyi kézművesek és mesterek, népi játék árusok, és persze sok-sok szamóca és szamócás finomság várta az érdeklődőket a helyi fellépők és műsoraik mellett.

Aki valami ütősebbet enne, azok kegyeiért városunk két komoly büfése verseng, hiszen az M5 burger debütáló food truckjával szemben a Hori Food jól megszokott lakókocsijában serénykedik a jól megszokott csapat, szintén alkalmi szamócás finomsággal is bővítve a kínálatot. Mi a fiammal a gyros tál mellé a legütősebb Hori Bumm burgert választottuk, ami most új, saját sütésű bucival még finomabb, mint eddig, pedig azt hittük, ez már nem igen lehetséges. 🙂

Aki programot szeretne délutánra, annak csak ajánlani tudjuk, ha siet, még finom helyi szamóca is jut, az időjárásra pedig nem lehet panasz!

Kategória: Friss, helyi, kultúra | A közvetlen link.