Szerény adomány az éjszakai álmunkat vigyázó közterület felügyelőnek

Jó ideje végzi már munkáját településünkön Berényi Attila közterület felügyelő, a lehetőségeihez mérten igencsak eredményesen! Városunkban ugyanis bőven történik annyi szabálysértés, ami “eltartja”, sőt, lenne keret egy kollégára is, vagy akár szolgálati autóra, mint az történt egy igen közeli kis faluban is.

Hónapokkal ezelőtt jutott tudomásomra, hogy sokszor éjszaka is szolgálatot teljesít (volt szerencsém egyszer el is kísérni). Ekkor láttam a hiányos felszerelését, miszerint éjszaka jól jönne neki egy jó ERŐS zseblámpa. A gondolatot tett követte, s ma meg is hozta a postás azt a lámpát, amit ajándékba vettem neki.

IMG_20150116_122146 IMG_20150116_122130

A Cree leddel szerelt masszív fém házban tölthető akkumulátor lapul. A led fényereje gyári adatok szerint 1300 lumen, ez gyakorlatban azt jelenti, hogy akár egy 100 m hosszú egyenes utcában is nappali világosság varázsolható végig. Három üzemmód követi egymást: erős, gyenge, és villogó, ez utóbbi kifejezetten alkalmas agresszív elkövetők ideiglenes elvakítására éjszaka. A fogazott fej pedig az “akupresszúrás pontok nyomatékos kezelésére” alkalmas szükség esetén. A lámpához hálózati és szivargyújtós töltő is tartozik. A csuklószíj a kézben vagy ruházaton való rögzítést segíti.

Egész véletlenül ma éjjel is szolgálatban van a közterület felügyelő, így nem haboztam az átadással.

IMG_20150116_201543

Ma éjjeltől már a lámpának köszönhetően kicsit hatékonyabban őrizheti mindannyiunk álmát!

 

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?