Tornaszoba és fejlesztő szoba létesítése Felsőlajoson a Meserét Óvodában

Sajtóközlemény

 

Tornaszoba és fejlesztő szoba létesítése Felsőlajoson a Meserét Óvodában

2018/12/03

Évtizedes álom vált valóra Felsőlajoson. 2016 májusában döntött a település Képviselő-testülete a TOP-1.4.1-15 azonosító számú pályázati felhívásra a támogatási kérelem benyújtásáról, mely szerint az óvoda épületét tornateremmel és fejlesztő szobával kell bővíteni.

 

A TOP-1.4.1-15-BK1-2016-00021 azonosító számú, „Tornaszoba és fejlesztő szoba létesítése Felsőlajoson a Meserét Óvodában” című projekt tervezése során látható volt, hogy a 60 m2-es tornaszoba, a 20 m2-es fejlesztőszoba és az akadálymentes mosdó kialakítása egy közel 120 m2-es új szárny megépítését teszi szükségessé a felsőlajosi óvodások minőségi nevelésének biztosításához. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A 45 millió forintos Európai Uniós támogatáshoz Felsőlajos Község Önkormányzata több, mint 26 millió forintos önkormányzati saját forrást biztosított a fejlesztés megvalósításához.

 

Az új szárny ünnepélyes átadására 2018. november 26. napján került sor, ahol Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzata elnöke ünnepi beszédében kiemelte a hosszú távú fejlesztés megyei jelentőségét, mely szerint az egyik kiemelkedő fejlesztési célterület a településeken az óvodai nevelés támogatása.

 

A projektről bővebb információt a www.felsolajos.hu oldalon olvashatnak.

 

 

 

 

További információ kérhető:

 

Horváth Sándor pályázati referens

 

Elérhetőség (+76/556-159, horvath.sandor@lajosmizse.hu)

Kategória: Friss, helyi, sajtóközlemény | A közvetlen link.