Új utca Lajosmizsén: Galagonya utca

Nem hiába pedzegettük az elnevezetlen utcák problematikáját nemrég, bár teljesen komolytalanul, az önkormányzat kellő szakmai komolysággal konkrét intézkedésekbe is fogott!

Első lépésként január elsejétől a vasúttól nyugatra lévő, a Bartók Béla utcával párhuzamos, a Vasút utcából nyíló, már belterületté minősített utca kap nevet. Ez lesz a Galagonya utca.

Belusz László, a terület önkormányzati képviselője úgy tájékoztatott, hogy ezt jövőre több közterület is fogja követni, a Bartók Béla utcától a Kodály irányába elterülő közterületek a zenei élet jeles képviselőiről (nem, nem Kocsis Tiborról, róla nem lehet), a ladánybenei út irányába eső részek pedig vadvirágok, növények lesznek, ezzel is segítve a tájékozódást. Az itt lévő házak jelenleg Bene ***. házszámozással rendelkeznek, ami nagyban nehezíti a tájékozódást.

Mindezzel együtt megszűntek a Barakk telep és Újváros elnevezések, ami a város déli részén voltak, ezek Telepi út elnevezést kaptak, hiszen földrajzilag ott találhatóak, a hetvenes években épült szociális bérlakások elnevezései voltak korábban.

A lakcímváltozással kapcsolatos adminisztratív teendők a lakosoknak anyagi terhet nem jelentenek, viszont be kell jelenteni az összes illetékes banknál, biztosítónál, közműcégnél!

Úgy gondolom, hogy ezek a változások aprónak tűnő, de jelentős lépések az érintett lakosok életében, növelik az ingatlanok értékét, és nagyban megkönnyítik a mindennapi életet, egy baleset esetén (amikor egy mentőautót kell elnavigálni) pedig egyenesen életet menthetnek!

 

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?