Útjavítás: Több a kár, mint a haszon

A napokban járta be a facebookot, hogy milyen klassz csapadékelvezető árok készült a Kálvin utcán. Ez nagyon üdvös dolog lenne, ha nem követte volna az ott lakók felháborodása.

Az árok magánterületen készült, amit pár éve jelentős költséggel töltettek fel, a tulajdonos által pénzért odahordatott, majd az önkormányzat által kitermelt föld el lett távolítva a területről.

A lehető legrosszabb helyre: a vezetői instrukcióknak megfelelően a mart aszfaltos, már 2005 óta aszfaltozási engedélyekkel rendelkező Diófa utca kátyúit és a maradék burkolatot borították be a kitermelt földdel, még nagyobb kárt okozva. Hiszen a kátyús útszakasz bár pillanatnyilag egységes útsíkkal rendelkezik, az első nagyobb eső után még gödrösebb lesz, és immár saras is, holott eddig a mart aszfaltos burkolatnak köszönhetően legalább sármentes volt. Olvasónk friss fotói:

Közmondásos, hogy a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve, de ha ekkora a dilettantizmus, akkor hiába terveznek idén 100 milliós glédert vásárolni, és a város úthálózatát felújítani. Már az első akcióval több kárt csináltak, mint hasznot. Természetesen nem a gépkezelő hibája ez: ő csak csinálta, amit mondtak neki.

Kategória: Friss, helyi, Közösségi | A közvetlen link.