Út(v)iszonyok Klábertelepen

Bár a szombat hajnali eső kicsit segített a dolgon, de a következő hétre várható száraz idő várhatóan tovább fokozza a problémákat.

Klábertelep észak-nyugati oldalán a burkolatlan dűlőút lassan teljesen járhatatlan. Már a múlt héten is napi több személyautó akadt el a hosszan tartó száraz meleg idő miatt fellazult futóhomokban. Az önkormányzat azt javasolta nekik elmondásuk szerint, hogy ha megunták kihúzgálni-tologatni, kiásni az autósokat, akkor a kritikus részt zárják le. Ez meg is történt, viszont a dűlő másik “sávja” is igen nagy ügyességet kezd kívánni az autósoktól. A dolog jelentősége, hogy ez az út nem csak a kláberiek fő közlekedési útja, hanem magától értetődő tranzitút Méntelekre, illetve megfontolásra érdemes alternatíva akár Ladánybene felé is, hiszen a burkolt részek sokkal jobb állapotúak, mint a hírhedt benei út.

A problémákat csak tetézi, hogy ha netán valaki gyalog, vagy kerékpárral akar Klábertelepre, vagy onnan a városba jönni, a vasút Lajosmizse felé eső oldalán még meg kell küzdeni az utcán szabadon garázdálkodó kutyákkal is, amelyeknek gazdája éppoly sűrűn akad, mint ebrendész. No persze ilyen homokban kerékpárral közlekedni csak gyalog tolva, vagy inkább a homokban vonszolva lehet, hiszen ahol szilárdabb az út, növényzet van, ott keréklyukasztó királydinnye is!

Vajon mikor lesz megoldás?

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?