Vészhelyzetben óriási bravúr Törökszentmiklóson…

Múltheti vereségét követően nagyon nehéz helyzetbe került csapatunk, ezért a törökszentmiklósi mérkőzésen csak győzelemmel javíthattunk helyzetünkön. Nehezítette helyzetünket, hogy a hazai Székács KE csapatának is „élet-halál” kérdése volt a mérkőzés a kiesés elleni harcban…

 

Törökszentmiklósi Székács KE – Mizse KC 22-28 (8-14)

Törökszentmiklós, 150 néző, Vezette: Héjja-Kónya

 

MKC: Lengyel-Takács 1, Scheuring 8, Hollós 5, Benke 7(2/2), Ács 5, Bán 1,

Csere: Vikor (k)- Drabant 1, Garajszki, Polyák, Kuli, Nyitrai G., Gábos, Szórád, Harkai

Edző: Avar György

Kiállítás: 6 perc ill. 12 perc (1 kizárás)

7m-es: 5/3 ill. 2/2

 

A mérkőzés első negyedórája visszafogott játékkal, de gigászi küzdelemmel telt el. Takács szerzett vezetést csapatunknak, de felváltva estek a gólok, a hazaiak rendre egyenlítettek, 4-4 után azonban Benkéék állva hagyták az ellenfelünket, hat gólt szerezve 10-4-re elhúztunk, amikor is 23. percnél tartottunk. A félidő hajrája kiegyenlítettebb lett, de megtartottuk váratlan, de teljesen megérdemelt hat gólos előnyünket.

Szloska mester, a hazaiak edzője, alaposan feltüzelte csapatát a szünetben, sőt valószínűleg, hogy „vért is itatott” játékosaival, mert egy egészen más felfogású Székács-ot láthattak a nézők a pályán, aminek meg is lett az eredménye. Kilenc perc alatt 6-2 a hazaiaknak, – visszajöttek a mérkőzésbe- és félő volt, hogy rövidesen ledolgozzák a hátrányukat. Szerencsére ekkor Benke és Ács góljaival ismét 4 lett közte, ami megnyugtatta csapatunkat, és ismét kiegyenlített lett a játék képe. Ekkor a hazaiak ismét bele erősítettek, ránk jöttek, és az 51.percben 19-20 volt az állás. Rendkívül nehéz időszakot éltünk át ezekben a percekben, a hazai közönség űzte, hajtotta csapatát, de ezen a mérkőzésen mentálisan nagyon erősek voltunk. Nem hagytuk egyenlíteni a hazaiakat, sőt két perc alatt szerzett 3 góllal lehűtöttük a kedélyeket, de még mindig volt hátra 8 perc (19-23).  Fel is jöttek a miklósiak 3 perccel a vége elött háromra. Benkéék nem bízták a véletlenre a véghajrát, és 3 gólt szerezve 28-22-re győztünk, ami azt eredményezte, hogy újra a mi kezünkben van a sorsunk a hátralévő két mérkőzésünkön!

 

Avar György: A múltheti vereség után mindenki átérezte, hogy az utolsó lehetőség ez a mérkőzés, hiszen egy vereség esetén végleg elszálltak volna az esélyeink. A mérkőzésen végig a mi akartunk érvényesült, és ezzel a bravúrral ismét elérhetőnek tűnik a bent -maradás! Gratulálok csapatomnak, ez példaértékű teljesítmény volt.

Kategória: Friss, helyi, sport | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?