Vigyázz! Darázs!

Az utóbbi években egyre gyakoribb a német darázs. Ez a jól megszokott francia darázsnál kissé nagyobb termetű, kissé agresszívebb, de ez csak csekély különbség.

Sokkal jelentősebb különbség a mérgének nagyobb ereje, illetve a nagyságrendekkel nagyobb kolóniája. A régi, békebeli francia darazsak jellemzően egy pénzérme és egy tenyér közti méretű fészkeket raknak a padlásokon, amit ha látja és hozzáfér, a laikus is le tudja fújni pl. darázsirtó sprével egy hűvös hajnalon, különösebb kockázat nélkül.

A német darazsak azonban jellemzően nem hozzáférhető helyen, pl. a ház födémébe fészkelnek, akár egy négyzetméteres, több tízezer egyednek is otthont adó kaptárt építve. A csípésükből akár 6-10 is lehet már halálos, akkor is, ha nem allergiás rá az ember. Ezt fújkálni nemcsak veszélyes, de pénzkidobás is. A magam kárán tanultam meg, azóta mindig darázsirtót hívok rögtön. Így volt ez most is, egy nagyon korrekt szolgáltató, a Zsikla-Ratex Bt. volt nálam.

Ha Ön is azt észleli, hogy a ragalja körül, vagy az alsó cserépsoroknál igen nagy a darázsforgalom egy kis résnél, percenként 20-100 darázs fordul meg, de hagyományos fészket nem lát, inkább ne bolygassa! Hivatkozzon a cikkünkre, lapunkra, és 10% kedvezményt kap! Gyors, korrekt, számlát és garanciát ad!

A darázsirtásról bővebben a cég honlapján is olvashat.

Kategória: Friss, helyi, Promóciós cikk | A közvetlen link.