Gyakorlatilag szinte az utolsó pillanatban kaptam, 4 órával a kecskeméti szeminárium előtt.
SAJTÓKÖZLEMÉNY
Kézműves élelmiszerek termelőinek ingyenes szemináriumokat tart országszerte az Élelmiszerklub Alapítvány.
A kétnapos rendezvénysorozat célja marketing, értékesítési és jogi ismereteket átadásával a helyi élelmiszer- vállalkozások fejlesztése.
Miért van marketingre szükség a kézműves élelmiszereknél? Hogyan juttassuk el termékeinket a vásárlókhoz? Hogyan értékesítsünk termelői
piacokon? Melyek a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés jogszabályi feltételei? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adnak választ a szemináriumot vezető szakemberek szerte az országban.
A helyi élelmiszer-kézművesek mellett azokat is várják a szervezők, akik még csak tervezik vállalkozásuk elindítását. Akár a családi gazdaság bevételének növelése, akár a kézműves termékek ismertségének növelése a cél, a szakemberek segítenek eligazodni a hatékony piaci megoldások világában. A marketing, értékesítési, jogi gyakorlati ismeretek átadása mellett a résztvevők választ kaphatnak felmerülő kérdéseikre is.
„Ez az első alkalom, hogy a kézműves élelmiszer-termelők piaci versenyképessége növelése érdekében országos ismeretátadásokat szervezünk. A két nap alatt gyakorlati megoldásokat és javaslatokat kapnak a résztvevők, melyek megvalósításával sikeresebbé tehetik vállalkozásaikat. A szakembereink a helyszínre utaznak, ahol péntek délután és szombaton tartjuk a szemináriumot, abból a célból, hogy a most még csak a főállásuk mellett vállalkozó élelmiszer-kistermelők is velünk lehessenek.” – mondja Sárközy Ildikó, az Élelmiszerklub Alapítvány kuratórium elnöke.
A részvétel ingyenes, csupán regisztráció szükséges hozzá az alapítvány honlapján.
Az első hétvégi szeminárium Kecskeméten kerül megrendezésre, majd Székesfehérvár és Nyíregyháza régiói élelmiszer-kézműveseihez utaznak a szakemberek. A programsorozat tavasszal folytatódik.
Időpontok és helyszínek:
2014. január 10., péntek 14-18 óra – Kecskemét, Hotel Három Gúnár (Batthyány u. 1-7.)
2014.
január 11., szombat 10-16 óra-Kecskemét, Hotel Három Gúnár (Batthyány u. 1-7.)
2014. január 17., péntek 14-18 óra – Székesfehérvár, Szárcsa Hotel (Szárcsa u. 1.)
2014. január 18., szombat 10-16 óra – Székesfehérvár, Szárcsa Hotel (Szárcsa u. 1.)
2014. január 24., péntek 14-18 óra – Nyíregyháza, Korona Hotel (Dózsa György út 1.)
2014. január 25., szombat 10-16 óra – Nyíregyháza, Korona Hotel (Dózsa György út 1.)
A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése és javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának jóváhagyásával valósul meg.
***
További információk, interjúszervezés
Árgyellán Edina
0620/3401082
Interjújavaslat
Sárközy Ildikó
Kuratórium elnök
Élelmiszerklub Alapítvány
***
Darányi Ignác Terv
Az európai uniós fejlesztési és nemzeti költségvetési forrásokat is felhasználó Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Programját azért indította útjára 2012-ben a magyar kormányzat, hogy több átfogó, egymással szorosan összefüggő területen – agrár- és élelmiszergazdaság, vidékfejlesztés, környezet- és természetvédelem – támogassa a vidéki Magyarország fejlődését.
A Darányi Ignác Terv kiemelt célkitűzései közé tartozik a vidék népességmegtartó és foglalkoztatási erejének, valamint a magyar mezőgazdaság versenyképességének növelése annak érdekében, hogy minél több és jobb minőségű élelmiszert állítsanak elő a magyar termelők.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében összesen mintegy 1300 milliárd forintnak megfelelő támogatás került-kerül felhasználásra a vidéki élet minőségének javítására.
A Darányi Ignác Tervről további információkat a uwww.umvp.eu weboldalon találhat!