Közérdekű

Itt közérdekű dolgok várhatóak.

11 hozzászólás a(z) Közérdekű bejegyzéshez

 1. sváb szerint:

  Kérdezem: ki látott mostanában aktív közmunkásokat? Más településeken már rég összegyűjtötte a lakosság és az ÖNKORMÁNYZAT a köz- és magánterületeken a lehullott faleveleket! Itt? Nem.

  • Torzika szerint:

   Ismered a “VICCET”

   A polgármester kérdezi Gazsit? Miért nem jöttél falevelet gyűjteni? Mire Gazsi. Polgármester úr a falevélgyűjtés magánügy vagy közügy? Természetesen KÖZÜGY.

   Na “lássa” ettől vagyok én én 10 évre eltiltva!

 2. sváb szerint:

  Jelentem pénteken délelőtt az Attila utcai volt tűzoltóság árnyékos oldalán ültek a kerti székeken. Még csodálkoztam is milyen sokan és hogy egyáltalán vannak.
  Bizonyára gyülekeztek a munka temetêsére.
  …vagy tudják, hogy
  a túl sok munkával járó élet elhasználja a testet, a túl kevés erőfeszítést igénylő feléli a lelket. Blessed are the poor in spirit.
  …vagy tudják, hogy
  “A jól végzett munka egyedüli jutalma abban áll, hogy elvégezhettük.” /Mahatma Gandhi/…de ők nem ilyen jutalomra vágynak!
  …vagy nem tudják, hogy
  a munka és a szorgalom az, ami a legtöbbet ér a világon. Nekik más az értékrendjük…de úgy tűnik, az irányítóknak is!
  Lehet, hogy ilyen gondolatok alapján viszonyulnak a munkához:
  “Sose halaszd holnapra, amit holnapután is megtehetsz.” /Mark Twain/
  “Sose végy semmit, aminek nyele van. Azzal valószínűleg dolgozni kell.” /Harry Smith/
  “Minden fizetett munka kiszívja és elkoptatja az elmét.”/Arisztotelész/ …némelyeknél azt a keveset is, ami még van, mert az alkohol szép fényesre, tükörsimára csiszolta a barázdáit. 🙂

 3. Hasur József szerint:

  Hamarossan Kezdődnek a Lajosmizsei Napok Rendezvények ! A Szabadság tér padjai szétkorhadva , tőrve _ zúzva, , Egésszen az iskoláig .Mit szól majd Benke Laci bácsink , Kocsis Tibonk ,és az Őket elkisérő Vendégek !Lessz erre válasz ?

  • sváb szerint:

   Kedves Hasúr József!
   Sajnos vandálkodnak a Zemberek, a parkban az esti, éjszakai órákban láthatóan több a fiatal, mint az idősebb vagy “nyugger”. Szerintem a 78 éves Mariska néni nem BMX-ezik, nem ugrat gördeszkával a padokon….vagy nem?…
   Vérmérséklet, rossz szándék, IQ kérdése a rongálásra való hajlam, de az is lehet, hogy virtuskodó tökös gyerekek, akik így akarnak tetszeni, megfelelni a korosztálybeli haveri körnek. Lehetne térfigyelő kamerát feltenni, de mi értelme van, ha nem rögzítik a felvételeket? Állandó ügyeleti rendszerben kellene működtetni, mert a prevenció lenne a legfőbb szempont….szerintem… Akkor kevesebb kára keletkezne a kôznek. Lépni kellene, nem csak hablatyolni.

  • sváb szerint:

   Tiszteltem a város hírességeinek, de az itt élők miatt sem utolsó szempont, hogy milyen állapotban vannak a köztéri bútorok…szerintem…

 4. sváb szerint:

  Minap a Városház téren leparkoltam az “Árkádok Étterem” központi óvoda felőli bejárata előtt. Várakozás közben nézelődtem, és közben láttam is! 🙂
  Van egy társasház mely a régi Tejcsarnok helyén épült. A térre néző ívelt féltető a földszint felelett kezdi elengedni a cserepeket, de ami ennél érdekesebb, hogy a Húsbolt irányába jobbról a harmadik oszlop felett az ereszcsatorna “szinteltolásos”. Kissé nevetséges kivitelezés…szerintem…
  Aztán látom, hogy a pályázai pénzből megvalósított, helyi nagyvállalkozó által kivitelezett régi Városháza tetőszerkezete rogyadozik! A lécezést megadta magát a cserép súlyának! Így lehet alámenni más pályázó árajánlatának?..vagy nem?….olyan bizonytalan vagyok….:-) Mivel nemrég, az egyik testületi ülés jegyzőkönyvéből értesülhettünk arról, hogy átadták a müvháznak az épület használatának irányítását, így javaslom, hogy sürgősen végezzenek helyszíni szemlét a tetőszerkezet kivitelezési munkáinak utólagos ellenőrzése okán, mert a mekk mesteri munka utóhatásait rákenik az új rendezvényfelelősre…szerintem….vagy nem?….olyan bizonytalan vagyok….
  Más: újból próbálkoznak a kerekegyházi út mellé tervezett, bűncselekénnyel, azaz zsebszerződéssel külföldi kezére játszott termőföld területére, legfőképpen külföldiek számára tervezett, zárt lakópark építésével. Nem veszik tudomásul, hogy 1./ Tényleges zsebszerződésről beszélünk, ez bizonyított az előző ciklus képviselő testületi üléseinek képi-és hangfelvételeiből, a meg nem hamisított jegyzőkönyvből! Szerencsére eme felvétellel magam is rendelkezem. 🙂 Ez ügyben a szerződést kötő ügyvédtől a magyar és a nem magyar állampolgárig mindenki megütheti az édes kicsi bokáját….pártfüggetlenül! 2./ Az előbbiekben említett zárt kolónia összközművesítési feladatait a városhoz szervesen nem kapcsolódó, 3 km-re lévő területen az önkormányzatnak kellene elvégeznie Lajosmizse város közpénzéből! (Városi vezetékes víz, villany, csatorna, távbeszélő vezeték, szilárd útburkolat.) Kérdezem a T. Képviselőktől, akik eme beruházást szorgalmaznák, mint jó szerződési forrást, helyi munkalehetőségre, helyi adó növekedésre hivatkozva: nem keresnének máshol játékszert a csalánjukhoz? Van 1 külföldi, aki úgymond zsíroskenyér szindrómában szenved, az olcsó termőföldet nem tudja átminősíttetni építési telkeknek. Kit érdekel, hogy nem jön be az esetleges nyerészkedési számítása? Aztán el kellene azon is gondolkodni, hogy az egyszeri befizetett helyi iparűzési adó mit jelent a költségvetési egyensúly szempontjából, valamint az infrastruktúra örök időkig tartó igényes szinten tartása milyen terheket ró az igen szoros költségvetésből gazdálkodó önkormányzatnak, egy, a településhez szervesen nem kapcsolódó telep vonatkozásában? Senki ne értse félre észrevételemet, de engem mindíg felháborít az erőszakos tőke nyomulása a közösség, a többség kárára…pártfüggetlenül…

  • sváb szerint:

   Nem magamnak válaszolok, hanem tovább folytatom a gondolatmenetet: számos résztvevő jelenlétében hozzávetőlegesen 3-4 éve a helyi müvházban volt ezzel a külföldi tulajdonában lévő termőföld építési telkekként történő értékesítéssel kapcsolatos, bizalmat megrendítő lakossági fórum. Akik jelen voltak, nem felejtik el egyhamar! Azokat sem, akik nevüket adták az ügyhöz! Tehát sok szem látta, sok fül hallotta, hogy zsebszerződés történt, hablatyoltak, a helyieket meg akarták vezetni, de elsősorban a városvezetést akarták belerángatni egy, a város ktsgvetéséhez viszonyítva megengedhetetlenül nagy, holt beruházáshoz, hogy kb. száz külföldi “nyugdíjas” és egy-két, a köreikbe beengedett “elit”? 🙂 a béke szigetén élhessen…mert a közpénz egyeseknek nem drága, azt el lehet kótyavetyélni önös érdekekre! A közösség meg adózzon. Na, kíváncsi vagyok mi lesz szegény, idős korában nagy pénzekre számító külföldi befektetőnek! Miért nem Svájcban vásárolt termőföldet házhelyeknek? Ja, hogy ott van értéke és nem úgy mennek a földügyek, mint szegény hazánkban? Nekünk pedig a saját szülőföldünk fontos, nem szeretnénk Palesztína sorsára jutni….szerintem…jaj, már megint mit írtam!… Uff. Béke Veletek.

   • Szőrös Zoltán szerint:

    Na, azon a közmeghallgatáson én is ott voltam. Kabaré volt a javából. Volt öreg, aki elkezdte emlegetni, hogy annak idején bezzeg ők ott miket termeltek. Minek adta el akkor, kérdem én? Akkor volt ott egy másik, akinek ott disznai vannak, és amiatt ott lakóépületet nem lehet építeni. Na az pofátlan összegért akarta volna adni a telepét. Láttunk már ilyet, másik ügyben is. A dolog pikantériája, hogy itt egy magyarul alig tudó román kezdte köpködni a svájcit, hogy mocskos külföldi. Akkor most mi román vagy svájci színvonalat akarnánk? Közművek: ott a világvégén max. villany kell (ami van), minden más (víz, szennyvíz is) megoldható autonóm rendszerekkel! Aki nem hiszi, az megkaphatja a másoddiplomám szakdolgozatát, hasonló témájú. Amit én sejtek: valaki szeretne beruházni, befektetni a pénzét. Pár helyi ügyeskedő meg pénzszagot érzett, és igyekezne pofátlan lehúzni a beruházóról pofátlan pénzeket, aminek érdekében bezsongatták a fél várost, csak hogy zsarolhassák. Teljesen analóg a mizsei biogáz erőművel.

 5. Nagy Béla szerint:

  Sok hozzászóló mellé közölném, hogy nap mint nap látni lehet, de senkinek nemszurja a szemét a Dózsa Gy uton Kecskemét felöl Bp.irányába haladva az utolsó forg. ir. lámpánál jobbra az utpadkán a hamburgerestöl néhány méterre ugy kb. 3.hete pácolódik a börében egy fekete macska teteme!! És emberek tömege jóizüen fogyasztja a rendelését a dögtöl néhány méterre!! Valahogy ez senkit nem zavar, ugy mint Kecskemét felé haladva az utpadkán a volt Gépjavitó üzem körül már teljesen foszlának indólt kb 1.honapja egy róka tetem!! Mert egy Vasárnam befelémenet még nem volt ott hazafelé már elvolt gázolva!! Azóta is ott foszlik!! Kb: 4.hete!!! Itt nincs virus forrás veszélye!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.