Airsoft pálya nyílt Lajosmizsén!

Két idézettel indítanék, a Magyar Airsoft Szabályzat legfrissebb, 2010-es verziójából:

“MI AZ AIRSOFT?
A szó jelentése műanyag gömblövedéket kilövő, alacsony energiájú légfegyverekre, és a velük űzött csapatjátékra utal. Az airsoft-fegyverek az eredeti eszközök hasonmásai, ám teljesen eltérnek az igazi lőfegyverektől. Teljesítményük tipikusan 0.5-3.3 Joule, ezért meg sem közelítik a szabadon tartható légfegyverekre előírt 7.5 J, vagy a festéklövő-fegyverekre érvényes 15 J korlátot. A “BB” gömblövedékek nem hagynak festéknyomot, így az eltalált játékosnak kell a találatot jeleznie. Az airsoft tehát a résztvevők becsületességén, korrektségén alapszik – inkább komoly hobbi, mint versenysport.”

“NYILATKOZAT: az airsoft játékosok nem képviselnek semmilyen katonai vagy félkatonai szervezetet, politikai, vallási, vagy etnikai csoportot. Az airsoft a paintballhoz hasonló, biztonságos, erőszakmentes, stratégai-taktikai játék, melyet törvénytisztelő állampolgárok százezrei űznek világszerte. Az airsoft nem kívánja a háborút, a fegyveres konfliktusokat dicsőíteni, nem a valóságot szimulálja – csupán egy játék. Az airsoft eszközök olyan országokban is szabadon birtokolhatók, ahol a legszigorúbb szabályozás alá esik a fegyvertartás.”

Aki eddig településünk környékén ezt a sportot szerette volna űzni, annak el kellett mennie, minimum Táborfalváig, vagy Kecskemétig, esetleg még messzebb. EDDIG.

A Golgotán már egy jó éve tartanak a munkálatok, hogy a fenyves a várostól és a tanyáktól legmesszebb eső részén, senkit nem zavarva és veszélyeztetve (az illegális szemétlerakók és fatolvajoknak eddig sem volt biztonságos a környék), de mégis elérhető közelségben, tömegközlekedéssel is megközelíthetően (amíg meg nem szűnik a vasúti személyszállítás), az egészségügyi erdőt egészséges testmozgással használják.  Most jutott el arra a készenléti fokra, hogy megtarthattuk az első, zárt körű, avató és teszt jellegű játékot.

A fegyverek beállítására külön lőállás szolgál a pálya szélén.

Miután a pályát körbetábláztuk a gombaszedők, tobozgyűjtők, túrázók és egyéb, kárt nem okozó erdőlátogató idegenek figyelmeztetésére, miszerint airsoft játék folyik, és védőszemüveg vagy álarc nélkül belépni tilos és veszélyes, összegyűlt a tucatnyi meghívott. Alkoholmentes pezsgő pukkant (alkoholos befolyásoltság mellett nem csak vezetni tilos, de fegyverhez sem nyúlunk ugyebár), majd pár baráti szó után mindenki beöltözött (volt aki addig készült, mint egy menyasszony), betárazott, és nekiláttunk. Fél tucatnyi fiatal küzdött másik fél tucat ellen, az erdőben bujkálva, kúszva-mászva, saját verejtékében úszva, keresve azt a pontot, amikor biztos cél tudatában lőhet… Aztán sokszor félórányi lapítás és készülődés eredményét nullázta egy ruhán koppanó golyó. “Megvoltam!” kiáltás után kiállás, gyors kortyolás a kulacsból, majd jöhet az újabb kör, új taktika, újabb kaland az erdőben. Bár kissé kevesen voltunk, háromszor, ötször ennyi ember is kedvére keresgélhetné egymást a vadonban.

Hogy az erdő mit szólt ehhez? A biológiailag lebomló golyók majd gazdagítják némileg a sivár homokot, a két kóbor kutya, amelyik az egyik bunkerban hűsölt, biztosan lelt más árnyas helyet, a madárfióka, akit a fészekbe visszatettünk a három még ki nem kelt testvére mellé, biztosan hálás volt. Persze már akkor fellélegzett, amikor a szeméttől megszabadult.

A játékok zárt körűek lesznek, csak előzetesen bejelentkezett játékosok használhatják a pályát, hiszen ez magánterület. Aki játszani szeretne, az keressen engem, vagy a Red Fox airsoft csapatát akár e-mailben, akár a facebookon!

 

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?