Díjtámogatott mezőgazdasági biztosítási tájékoztató

A gazdálkodók részére támogatott mezőgazdasági biztosítási tájékoztatót szervez a Generali és a Gazdakör 2015. márc 6-án 16:00 órai kezdettel a művelődési házban Lajosmizsén.

A biztosításról:

Kössön 2015. május 15.-ig Társaságunknál Díjtámogatásban részesíthető mezőgazdasági ‘A’ típusú csomag, ‘B’ és ‘C’ típusú biztosítási termékeket amelyek megfelelnek a vonatkozó jogi szabályozásnak, így megkötésük esetén a támogatási keret mértékéig igénybe vehető a maximum 65%-os díjtámogatás.

 

Amit kínálunk:

 • Több évtizedes tapasztalat a mezőgazdasági biztosítással rendelkező ügyfeleink kiszolgálásában
 • Gyors és korrekt kárrendezést nyújtunk, hogy kár esetén a mezőgazdasági birtok folyamatos működését elősegítsük.
 • Kiegészítő biztosítást, amellyel még a Díjtámogatásban részesíthető mezőgazdasági biztosításban meghatározott magas önrész kockázata is kivédhető jég, vihar és tűz kockázatokra. Választható hozamemeléssel, nem természeti eredetű tűzkár elleni szolgáltatásunkkal pedig tovább szélesítheti a biztosítási védelmet.

Ki lehet a biztosítás szerződője?

A díjtámogatásban részesíthető mezőgazdasági biztosítás támogatási rendszerét a 2011. évi CLXVIII számú, a mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről szóló törvény, valamint a 143/2011 számú Vidékfejlesztési Minisztérium rendelete együttesen szabályozza. A fenti törvény értelmében a biztosítás szerződője a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szervnél nyilvántartásba vett mezőgazdasági termelő lehet, mezőgazdasági támogatást csak regisztrált mezőgazdasági termelő kaphat.

Társaságunk az alábbi, díjtámogatásban részesíthető mezőgazdasági biztosításokat kínálja

Az ‘A’ típusú növénybiztosítási csomag

Az ‘A’ típusú mezőgazdasági biztosítási szerződéssel az alábbi lábon álló növényi kultúrák vonhatók biztosítási fedezet alá: őszi búza, tavaszi búza, őszi árpa, tavaszi árpa, őszi káposztarepce, triticale, rozs, ipari napraforgó, takarmánykukorica, körte, alma.

A biztosítás az alábbi kockázatokra nyújt fedezetet:

 • jégeső,
 • aszálykár,
 • elemi kár okozta mezőgazdasági árvíz,
 • felhőszakadás,
 • viharkár,
 • tűzkár,
 • téli fagykár illetve tavaszi fagykár.

A ‘B’ típusú jégeső és tűzkár-biztosítás

A ‘B’ típusú mezőgazdasági biztosítási szerződéssel az alábbi lábon álló növényi kultúrák vonhatók biztosítási fedezet alá: kukorica, zab, szójabab, lencse száraz borsó, zöldborsó, cukorborsó, takarmányborsó, mezei borsó, lóbab, csemegekukorica, cukorrépa, zöldbab, uborka, sárgadinnye,- dinnye, tökre oltott dinnye, paprika, fűszerpaprika, paradicsom, fejeskáposzta, kelkáposzta, karfiol, brokkoli, sárgarépa,  tök, mák, szárazbab, burgonya, vöröshagyma, napraforgómag, hibridnapraforgó- hibridkukorica, termesztett bodza, meggy, cseresznye, földieper, dió, mogyoró (ültetvény), cukkini, mustármag, olajretekmag, olajtökmag, tönkölybúza, durumbúza, retek (étkezési célra), petrezselyem, zeller, rizs, búza és kétszeres és egyéb búza (kivéve tönkölybúza), sárgabarack, szilva, őszibarack, birs.

A ‘B’ típusú biztosítás jég- és tűzkárra nyújt fedezetet.

„B” tipusú vihar- és homokveréskár biztosítás

Búza, durumbúza, tönkölybúza, zab, kukorica, hibridkukorica, napraforgó, hibridnapraforgó, borsó, lencse, szárazbab és szója vihar és homokverés által okozott káraira nyújt fedezetet.

A ‘C’ típusú mezőgazdasági biztosítási szerződés

A Generali három féle ‘C’ típusú mezőgazdasági biztosítási szerződést kínál ügyfelei számára:

 • ‘C’ típusú jégeső és tűzkár-biztosítás
 • ‘C’ típusú viharkár-biztosítás
 • ‘C’ típusú téli fagykár-biztosítást.

A ‘C’ típusú mezőgazdasági biztosítási szerződésekkel bármilyen lábon álló növényi kultúra biztosítható, amely nem került a ‘B’ típusú biztosításnál felsorolásra.

Díjtámogatásban nem részesülő kiegészítő biztosítás

A törvény értelmében a díjtámogatásban részesíthető mezőgazdasági biztosítások magas önrészeket tartalmaznak. Az önrészben rejlő kockázatok csökkentésére társaságunk kiegészítő biztosítást kínál jég és vihar, valamint tűzkárra annak érdekében, hogy a díjtámogatott biztosítások magas önrészét nem meghaladó károk az ügyfél számára kedvezőbben térüljenek. A kiegészítő biztosítás mindegyik, (A, B, C) típusú biztosításhoz megköthető.

A kiegészítő biztosítás a nem természeti eredetű tűzkárokra is térítést nyújt, például ha egy égő cigaretta csikk miatt keletkezik tűzkár a biztosított növényi kultúrában.
Abban az esetben, ha Ön nem adja meg az elmúlt 5 év hozamait a biztosítani kívánt növényállomány tekintetében, és ezért országos vagy megyei átlaghozamon biztosítja azokat, akkor előgondoskodás választásával lehetőse van ezt a hozamot 10, 20, vagy 30 %-kal megemelni az összes, a szerződésben foglalt terményre vonatkozóan.

A biztosításhoz kapcsolódó jogszabályi kötelezettségekről a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal oldalán a Főoldal / Egyéb oldalak / Tájékoztatók pont alatt olvashat.

A biztosítások feltételeit letöltheti a kapcsolódó dokumentumoknál. További információkért keresse Borosné Retkes Szilviát: 20/775-6461.

Kategória: Friss, helyi, Promóciós cikk | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?