Gyorsan reagált a körzeti megbízott

Mex segítségével sikerült intézkedés alá vonni a gyanúsítottakat.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást N. Zsigmond 40 éves és N. Leander 29 éves kunszentmiklósi lakosokat.

A férfiak a gyanú szerint 2015. február 24-én 15 óra 45 perckor az egyik kunadacsi ingatlan udvarán megjelentek, ahol a lezárt állapotú Nissan Terrano típusú személygépkocsi jobb első ablakát betörték. Cselekményüket az autótulajdonos megzavarta, így egy Fiat típusú személyautóval a terheltek elhagyták a helyszínt. A sértett – a rendőrség értesítése közben – követni kezdte a férfiakat. Kunbaracs határában az arra tartó gyanúsítottak menekülőútját az időközben értesített ladánybenei körzeti megbízott szolgálati gépjárművével lezárta. A személyek először nem akartak kiszállni az autóból, de Pintér Tamás r. főtörzsőrmester szolgálati kutyájának – Mex – segítségével intézkedés alá vonta őket. Ezt követően pár percen belül kiérkezett a lajosmizsei és kerekegyházi rendőri egység is.

A két férfit elfogták és gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették. A kunszentmiklósi nyomozók kezdeményezték a terheltek előzetes letartóztatását.

 

Kardos Attila, Ladánybene Község polgármestere levélben köszönte meg Kovács István lajosmizsei őrsparancsoknak beosztottja munkáját.

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?