HORTINÉ DR. BATHÓ EDITKE SZÜLETÉSNAPJA

Feledhetetlen szép ünnepi műsorral, köszöntésekkel, ajándékokkal, meglepetésekkel, sok-sok szeretettel köszöntötték a meghívott vendégek Hortiné dr. Bathó Editkét születésnapja alkalmából.

Ezen a napon, április 29-én beigazolódott, hogy Editkét mindenki tiszteli, szereti.

Jászberényben az Ifjúsági Ház tekintélyes méretű terme teljesen megtelt, ami azt jelenti, hogy kb. 200 fő jött el erre az alaklomra.

Egy kicsit beletekintve eddig végzett munkáiba, amelyeknek szinte se szeri, se száma, kimondható, hogy Editke a Jászság kulturális életének a gyöngyszeme, egy igazgyöngy!

Editke a Tanítóképző Főiskolán Debrecenben népművelő-könyvtáros szakon végzett, de néptáncoktatást, népművelést, néprajzot, etnográfiát is tanult.

Otthonosan mozog a táncéletben, a méhészetben, a szőlőtermesztésben, a népviseletben, a hímzésben, a jász ételek készítésében, népi építkezésekben.

Jászberény város polgármestere is kifejtette a beszédében, hogy nélkülözhetetlenül fontos, jelentős szerepe volt, van és lesz a jövőben is a Jászság életében Editkének.

Születésnapjának tiszteletére egy szép, értékes keménykötésű könyvvel tisztelegnek barátai, ismerősei, akik ennek a kiadványnak „Vízöntő” címet adtak, amely egy ünnepi kötet a Jászságról Bathó Edit tiszteletére.

Ez a kötet tartalmazza a köszöntőket, a régészetet, történelmet, néprajzot, múzeológiát.

A könyv szerkesztője Bánkiné Molnár Erzsébet, akinek Bolla János, Bugyi Gábor és Selmeczi László voltak a főbb segítői.

Dr. Szabó Tamás jól látja, hogy Editke kitűnően összefogja egy-egy munka (pl. Könyv) megírásához, szerkesztéséhez a leginkább megfelelő személyeket, akik lelkiismeretesen segítenek a kitűzött feladat megvalósításában. A Polgármester Úr emiatt minden Tőle telhető módon segíti Editke munkáját, hiszen ezáltal Jászberény Városa mindig helyes irányban lép egyet előre.

Azt a sok ajándékot, virágot, jókívánságot, amelyet Editke itt kapott, az mind-mind visszaigazolása az eddigi önzetlen és méreteiben is nagy, sokoldalú munkájának.

Természetesen ezt mindenki látja, érzékeli.

A sok-sok köszöntők között Lajosmizse Város, mint a nemrégiben Jászberény testvérvárosa lett település nevében Basky András polgármesterünk köszöntötte Editkét ebből az alkalomból, valamint én mondhattam el egy versemet, amit erre az alkalomra írtam. Egy szép tűzzománc, amelyet Skultéti Árpád készített, fogja majd emlékeztetni Editkét arra, hogy ezután már Lajosmizse is szorosabb kapcsolatban áll Jászberénnyel.

Jó érzéssel töltött el bennünket, hogy értelmes célok eléréséért mennyi személy tud összefogni, hiszen mindenki tudja, hogy a kijelölt célok jók, helyesek, valamint azt a tényt is, hogy ha valamilyen feladat elvégzésében Hortiné dr. Bathó Edit benne van, Ő irányít, akkor az a feladat jól lesz elvégezve!

Tudják ezt nagyon jól a Múzeum dolgozói is, akik mindenben segítik az Editke által megjelölt feladat megvalósítását. Őket is megilleti az elismerés! A csapatszellem jól működik náluk is.

A sok fotót köszönhetjük Bugyi Gábornak, aki a Jász Múzeum dolgozója.

A fényképeken kivehetők a kapitányok, a képviselők, a barátok.

Boldog, eredményes további éveket kívánunk mi is Lajosmizséről!

 

Sólyom János

Kategória: Friss, helyi, jász | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?