Közönségdíjasok lettek a Mizsei gazdák

A Lajosmizse 25. éve város jubileumi ünnepség kiállításán közönségdíjas a

                                                      MIZSEI GAZDÁK

 

Településünk a természeti adottságai következtében hazánk egyik legsűrűbben lakott tanyavilágával rendelkezik. A szorgalmas kezeknek és a vállalkozó szellemnek köszönhetően a mezőgazdasági ágazatban egyre szélesebb körben jelennek meg új fajták és az új technológiák alkalmazása, mind a növénytermesztésben, mind az állattenyésztésben, valamint a megtermelt termékek feldolgozásában.

Elmondhatjuk, hogy Lajosmizsének több mint tízezer ha területén ezernél is több család gazdálkodik, ezáltal több ezer lakosnak ad megélhetést.

A kiállítás napjaiban csak néhány termény volt olyan érettségi fokban, hogy megmutatható legyen, illetve az állatállománynak csak egy – két faja volt látható a központi parkban, a gépállományból is csak ízelítőt tudtunk mutatni.

Mivel a több száz gazdaságból csak néhány családot tudtunk megszólítani és terményeit a kiállítás területén megjeleníteni, ezért úgy gondoltuk, hogy a termelők nevét nem jelenítjük meg, hiszen egyrészt nem tudtunk mindenkinek lehetőséget adni a bemutatkozásra, másrészt a kiállított termékek az összes mizsei gazdát képviselték.

Szívből örülünk annak, hogy sokunk családjában előfordul, hogy a fiatalok folytatják e tevékenységet, sokszor a szakirányú iskolájukat elvégezve, vagy akár a külföldi tanulmányúti részvétel után itthon gazdálkodnák.

 

Kedves Mizsei Gazdák!

Minden gazdának köszönetünket fejezzük ki a munkájukért!

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik a kiállítás megrendezésében közreműködtek terményeikkel, bútorzattal, házigazda szerepében, szervező munkájukkal, stb.! Végül, de nem utolsó sorban a kiállítás berendezőjének, és csapatának!

Köszönjük azoknak a munkáját, akik az interaktív stand megálmodásában és kivitelezésében, valamint puzzle forgató tábla készítésében részt vettek, ezzel ízelítőt mutatottak  Lajosmizse múltjából.

Nagy örömünkre szolgál, hogy sokan látogatták a három napos kiállítást. Külön örömmel tölt el bennünket, hogy a közönség a szavazatával is elismerte munkánkat, és ezzel a kiállítás „Közönség díjasa” a Mizsei Gazdák lettek!

Köszönjük a kedves látogatók szavazatait!

Tisztelt Gazdák! Nehéz hivatást választottunk. Egyre több tényező teszi próbára a helytállásunkat: az időjárás okozta változások, a munkaerő hiánya és az érdekképviselet hiánya.

Kívánunk mindnyájunknak jó egészséget, sok erőt, szerető együttműködést, az egymást támogató segítést!

 

Lajosmizse, 2018. augusztus 25.

 

a gazdák képviseletében:

Sebők Márta, Sápi Zsomborné, Fekete Zsolt,

Keresztes Ferenc, Orbán Antal, Sápi Tibor.

 

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.