Zarándokok tisztelték meg Lajosmizsét

2018. augusztus 25-én, bő egy évvel a felfestést követően került sor az első nagyszabású zarándoklatra a Lajosmizsét Kecskeméttel összekötő Mária-úton, amely lényegében a már korábban kijelölt, és a felfestéskor felújított Kápolnák útjának nyomvonalát követi jellemzően. A Mária-utakon országszerte zajló zarándoklatok idén az édesanyákért lettek felajánlva.

A résztvevők jellemzően Kerekegyházáról jöttek, mint ahogy a zarándoklat fő szervezői is.

A menetet Gengeliczki Regina lovas településőr és lovas társa biztosította, de a résztvevők közt ott volt régi ismerősünk, Norbi atya is!

A zarándokokat Süveges atya a reggeli mise után bocsátotta útjukra, miután bemutatta a lajosmizsei római katolikus templom látnivalóit.

A menet gond nélkül ért ki a városból a Bartók Béla úton.

Csipegettek némi szőlőt a Golgota dombján a kláberi idők végtelen szőlőinek utolsó maradék tőkéiről.

A Határ-út mentén volt az első imádságos megálló.

 

Ezt másodikként a Lisztes-kereszt melletti megálló követte, ahol a testnek hideg kerekegyházi ásványvíz, a léleknek újabb imádság szolgált táplálékul.

Ezután már csak Ménteleken állt meg a csapat, ahol néhányan csatlakoztak, a lajosmizsei lovas és gyalogos kíséret pedig elköszönt, jó utat kívánva.

Terveik szerint este 18:00 órára érnek e kecskeméti Mária-kápolnához, ahol dr. Bábel Balázs érsek atya fogadja misével a zarándokokat!

Köszönet minden résztvevőnek és szervezőnek, a menetet biztosító lovasoknak pedig külön köszönet!

Kategória: Friss, helyi, sport | A közvetlen link.