Közösen a közbiztonságért

Lajosmizse Rendőrőrs megbízott parancsnoka, Nyári Zsolt r. őrnagy egyeztető megbeszélésre hívta az illetékességi területén tevékenykedő rendészeti feladatot ellátó személyeket, polgárőröket és a települések polgármestereit. 2017. április 13-án a felsőlajosi faluházban összeülők, több mint 25-en, eszmét cseréltek a közrend és a közbiztonság feladatainak nehézségeiről.

Közös szándékukat fejezték ki, hogy a feladataikat ezentúl sokkal összehangoltabban látják el, az adott települések állományai pedig szükség esetén továbbra is kisegítik a szomszédot, mint ahogy pl. lajosmizsei polgárőrök szoktak segédkezni a felsőlajosi vagy ladánybenei falunapokon is.

Külön említést érdemel dr. Kelemen Márk, a kerekegyházi polgármester és a polgárőrség vezetője, aki városában ebben az évben megoldást igyekszik találni a vendégmunkások regisztrálatlan szállásolására és tartózkodására, ami évről évre állandó kockázati tényező nálunk is, és megoldandó feladat. Reméljük, egy könnyen követhető jó példát kapunk!

A résztvevők megállapodtak a folyamatos, mostaninál fokozottabb kommunikációban, a hatékony és azonnali információcserében, tapasztalatcserében és koordinációban is, hogy a zsiványok ne kezdhessenek tiszta lappal egy faluval odébb…

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?