Polgármester azt üzente, a kátyúkat fel ne töltse!

Ma találtam ezt a város hivatalos honlapján:

Letöltés (PDF, 347KB)

Naszóval az van, hogy a város gréderét (vagy gléderét, ha a tájszólása szerint úgy van), vagy nevezzük nevén, útgyalut igencsak megviseli, ha a szokásos puha homok helyett kemény építési törmeléket talál, kicsorbítja, ilyenkor a levehető vágóélt le kell venni, ki kell kalapálni, köszörülni, szóval plusz munka van vele, ha meg munkaidőben dolgozni kell, az mindenkinek kellemetlen ugyebár. Vagy nézzük másképp: amíg az eszközt tartják karban, addig se használják: egy kipofozás helyett meg jópár km dűlőt is kipofozhatnának. Szóval senki ne önkénteskedjen, hanem várja meg, hogy akinek a dolga, a VÁROSVEZETÉS, tegye rendbe az utat, ha már egyszer beszedi a gépjárműadót.

Mert arra ugye hiába várnánk, hogy a tehénelletőgödör jellegű kátyúkon szétment futóművek javítását majd kifizeti valaha. Mihálka dűlő… ne vicceljünk már, mikor a fűútról a vasút felé fordulva már a városközpontban is kráterekkel vannak tele a keresztutcák. Mit is képzelnek ezek a tanyasiak, hogy száguldozni akarnak a dűlőkön. Nem tízzel, hanem néha hússzal is… Miközben a piactér gyalogjárdáján is akkora lyuk van, hogy egyszer valakit majd elnyel, mert az aszfalt alatt víznyelő lett. De sok csatornaszem környéke is hasonló időzített bomba, mint pl. a Vörösmarty utca OTP felőli vége körül láttam ma is. Azon legalább autóval járnak, van rajta terhelés is! Szóval igazán érthetetlen, mit türelmetlenkednek ezek a tanyasiak, és munkát, időt nem kímélve igyekeznek állagjavítani a dűlőutat. Mondjuk nem is lett volna baj, ha kicsit kisebb szemcseméretű törmelékkel próbálkoznak… azért ez a félvödörnyi kicsit túlzás volt, tényleg.

Félre tréfát: a város birtokában van már egy komoly homlokrakodó, tehát fokozatosan tudják oldani a problémákat, és egy tárcsa beszerzése is folyamatban van. Lassan összeáll a teljes géplánc a dűlők rendbetételéhez. Illetve fogynak a kifogások, ha úgy nézzük. Szerintem abban mindenki egyetért, hogy csak már ott tartanánk, hogy legalább a főbb dűlők rendeződnek. Akkor majd valamiért varázsütésszerűen senki nem érezne ingerenciát arra, hogy ilyenekkel töltse a szabadidejét, mint önkéntes útjavítás. Amúgy az marhára érdekelne, hogy ha épp tettenérés nincs, akkor hogy a csudába gondolta a város a fellépést, azokkal a szemetelőkkel szemben nem tudnak érdemben fellépni sokszor ( a Rendőrséggel karöltve, csak úgy mondom), akik ott hagyják a nevük-címük. Egy határozott fellépési módot tudok elképzelni: elvenni előlük a problémát, és hamarabb megoldani, mint ők. Azaz hamarabb megcsinálni a dűlőutakat, mintsem rászánná magát valaki a feltöltögetésre. Ez biztosan hatna! Mindenki örülne!

Mint ahogy azt tette egy városunkbéli Örkényen. Sajnos. Szóval vannak itt a Mihálka dűlőnél közelebbi bajok is, mondjuk Erkel Ferenc utcaiak…

Forrás: Örkény online facebook oldala

Forrás: Örkény online facebook oldala

 

 

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?