A gazda autójával hajtott a “munkás”

ITTASAN ÜTKÖZÖTT EGY AUTÓVAL, TOVÁBBHAJTOTT, TÁBLÁT TÖRT, MAJD ELSZALADT 

Nem jutott messzire az ittas sofőr, a lajosmizsei rendőrök elfogták.

Lajosmizse belterületén egy teherautót vezetett egy helyi férfi 2022. október 18-án délután. Haladása során a Kossuth Lajos utca és a Széchenyi utca kereszteződéséhez érve egy személyautó nem biztosított elsőbbséget részére, ezért összeütköztek. A teherautó sofőr azonnal továbbhajtott, miközben a személyautó felborult és a sofőr megsérült.

Ezt követően a Kossuth Lajos utca és a Telepi út kereszteződéséhez érve jobbra akart kanyarodni, de a bal oldali útpadkára lehaladva nekiütközött egy ott található “Elsőbbségadás kötelező!” közlekedési jelzőtáblának, és kitörte azt. Ezután a sofőr kiszállt a járműből és elhagyta helyszínt, de nem jutott messzire, mivel a rendőrök elfogták.

A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, így a férfit vér-, valamint vizelet-mintavétel céljából előállították.

Az eljárás során az is kiderült, hogy a tehergépkocsit a tulajdonos beleegyezése nélkül, jogtalanul használta.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai járművezetés ittas állapotban, segítségnyújtás elmulasztása és jármű önkényes elvétele miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 33 éves férfit.

A lajosmizsei sofőrt őrizetbe vették a rendőrök, akik kezdeményezték letartóztatását.

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.