A Testület felajánlotta tiszteletdíját

Sajnos hazánkat sem kerülte el a koronavírus, ennek ellenére jelenleg Lajosmizsén nincs fertőzött lakos. Szerencsére az emberek megértették, hogy most másként kell a megszokott hétköznapokat élni, egyaránt figyelnek maguk és mások egészségére, ezen kívül pedig ott segítenek egymásnak, ahol tudnak. Most mindenki figyelme a vírus elleni harcra összpontosul, ezért dicséretet érdemel a lakosság példás hozzáállása ebben a nehéz időszakban.

Városunk önkormányzati képviselő-testülete is maximálisan kiveszi részét a feladatokból. A testület hozott egy döntést, amellyel hozzá kíván járulni a veszélyhelyzet kezeléséhez. Közös megegyezéssel minden testületi tag: alpolgármesterek, tanácsnok, bizottsági elnökök, képviselők lemondtak tiszteletdíjukról a veszélyhelyzet végéig, vagyis határozatlan ideig. Az összegyűlt pénzösszeg egyelőre elkülönítésre kerül, majd testületi döntéssel fogják meghatározni a felhasználás nemes célját.

Sajnos, ahogy az ipar különböző szegmensei, úgy a települések önkormányzatai is jelentős bevételtől esnek el, mint például a gépjármű adó és a helyi iparűzési adó, tehát komoly anyagi visszaesés várható a költségvetésben. Szerencsére a település pályázati projektjeinek megvalósításai nem fognak meghiúsulni, de újra kell gondolni az önkormányzat által vállalt pénzhányadokat.

Mi, gazdakörös képviselők eddig is sokat segítettünk a lakosságnak a vírus elleni védekezésben, felajánlottuk segítségünket időseknek bevásárlásban, egyik gazdaköri tagunk 1000 db maszkot osztott ki üzletében a lakosoknak, illetve szerveztük a maszkok varratását is a lakosság és az intézmények dolgozói számára. Az önkéntes varrónők segítségét ezúton is nagyon köszönjük!

Mindenkinek jó egészséget kívánunk és vigyázzunk egymásra!

Tisztelettel,
Gazdaköri képviselők

Kategória: Friss, helyi, koronavírus | A közvetlen link.