Az új testület első ülésének margójára

A testületi ülésen is elhangzott, de aki nem akar keresgélni a hivatalos videóban, az itt olvashatja, a megyei sajtóban megjelentek tisztábban látása végett. Aki teljes képet szeretne, azoknak mindenképp javasoljuk a testületi ülés videójának megtekintését!

Tisztelt Polgármester Úr!

Tisztelt Képviselő Testület!

Tisztelt Választó Polgárok!

 

Az elmúlt önkormányzati választásokon a választók döntöttek a lajosmizsei képviselőtestület összetételéről.

Ez előttünk szent és sérthetetlen.

Summázva sem a Gazdakör, sem a Fidesz nem tudott többséget szerezni.

Ez nem ismeretlen dolog itt Lajosmizsén, hiszen az elmúlt 5 évben is hasonló viszonyok között működtettük a Várost. Az utolsó testületi ülésen ezt maga polgármester úr is deklarálta azzal, hogy kijelentette, „hogy a képviselőtestület igen jó és eredményes munkát végzett a város érdekében.” Nos, ennek a következő 5 évben sem látjuk akadályát.

Ugyanakkor polgármester úr és a Fideszes képviselők azzal vádolnak most bennünket, hogy kompromisszumképtelenségünkkel akadályozni kívánjuk a város működését.

Akkor nézzük a tényeket.

A Gazdakör képviselői minden,- a Fidesz által megjelölt tisztségre – hajlandó bármelyik Fidesz által jelölt képviselőjét támogatni, kivéve egy személyt, név szerint Sápi Tibor képviselőtársunkat. Tehát legyen szó alpolgármesteri tisztről, tanácsnoki tisztről, illetve bizottságelnöki tisztről.

Mi szíves örömest támogatjuk, Dr. Adonyi Lajost, Péli Szilvesztert, Belusz Lászlót, és Borbély Ellát is. Mi a Lajosmizsei Gazdakör képviselői  úgy gondoljuk, hogy ez egyértelműen bizonyítja kompromisszumkészségünket.

Mi tanácsnoki tisztet nem kérünk, mivel nincs rá szükségünk. Viszont erkölcsi és morális kötelességünk, hogy a választók akaratából bejutott (6 gazdaköri ) képviselő,  akitől joggal elvárhatják, hogy a gazdatársadalmat leginkább érintő MG. bizottság viszont megalakuljon.

Így a Fideszes tanácsnoki poszt és a gazdakörös Mezőgazdasági Bizottság újból csak egyensúlyt teremt a tisztségek terén.

Amennyiben a Fidesz úgy dönt, hogy egy ember miatt (Sápi Tibor) megakassza a lajosmizsei önkormányzati munkát az már az ő felelőssége lesz és a választóknak ezzel neki kell elszámolniuk.

Lajosmizse, 2019. október 25.

 

Tisztelettel: Lajosmizsei Gazdakör képviselői

 

 

Kategória: Friss, helyi, választás | A közvetlen link.