BEFEJEZŐDÖTT A 2016/17.ÉVI NB/I-B-S KÉZILABDA BAJNOKSÁG

Sajnos vereséggel búcsúzott csapatunk a befejeződött bajnoki idénytől. Az Ózdi KC ellen hatalmas csatában, a végjátékban kaptunk ki.
                   MIZSE KC – ÓZDI KC  24-26 (14-11)
Lajosmizse, 150 néző.    Vezette: Tomecskó-Hunyadi  –  Unyatinszki.
MKC:      Lengyel – Takács 3(1/1), Tamás 3, Benke 6, Szajbert 3,Megyeri 2, Bán 2.
Csere:     Istvanovszki (k)- Nagy (k)- Drabant 3,Scheuring 2,Duzsi, Talmácsi,
               Veszelszki, Nyitrai.
Edző:      Avar György
Kiállítás:  10 perc ill. 2 perc.
7-m-es:    1/1 ill. 7/5.
Mindkét csapat nagy elánnal kezdte a mérkőzést, melyen csapatunk szerezte meg a vezetést, majd egyenlítettek a vendégek.Így ment ez tíz percig (4-4), ám ekkor ritmust váltottunk, gyors három góllal 7-4-re megléptünk.A következő tíz percben ismét váltakozva estek a gólok, majd az ózdiak a 25.percre felzárkóztak egy gólra (12-11). A félidő hajrája azonban a miénk volt, két gólt szerezve, biztató, három fóros előnnyel zártuk a félidőt.
        Sajnos a második félidőt a vendégek kezdték jobban, öt perc alatt ledolgozták hátrányukat (16-16), sőt hét perc elteltével – a mérkőzés folyamán először – a vezetést is átvették (19-20). Ekkor még sikerült a vezetést két találat után vissza venni, de az 51. percig fej- fej mellett haladtak a csapatok (23-23). Óriási küzdelem folyt a pályán, négy percnyi gólcsenddel, amit sajnos az 55. percben az ózdiak törtek meg, s az 58. percig még kettőt berámoltak, amivel három gólos előnyre tettek szert. Az utolsó két-három percben csapatunk még mindent meg tett az egyenlítésért, de egyéni hibák miatt már csak szépítésre futotta.
Avar György: Sajnos ezzel a vereséggel mások kezébe adtuk a sorsunkat.
                    Küzdöttünk becsülettel, de egyéni hibák és a rutintalanságunk miatt a végjátékban alulmaradtunk, s ezáltal a kitűzött célunkat, a 9. helyet sem tudtuk elérni.
Mivel a tudósítás elkészítésekor ismertté vált a Pick Szeged U-23 – Törökszentmiklósi Székács KE mérkőzés eredménye , ami 28-28 lett,eldőlt,
hogy csapatunk a 10. helyen végzett, így két helyet előre léptünk a tavalyi 12.
helyhez képest.
Junior mérkőzés: Mizse KC – Ózdi KC  34-35 (17-16)
                         Ld:Soltész 8, Veszelszki- Homoki-Gazsik 5-5.

Kategória: Friss, helyi, sport, Videó | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?