Bemutatkozik az RCMizse csapata

Így születtem

Történt, hogy 2009-ben egy 3 fős modellező baráti társaság, modell reptetésre alkalmas terültet keresett magának, melyet a lajosmizsei Pusztatemplomnál meg is talált.

Ezt a területet “Mizse” néven emlegetik mindmáig. Mivel ez egy RC (Radio Control) modellezés, ezért a név szinte magától adódott: RCMIZSE. Az elnevezés a társaság tagjainak és nekem is nagyon tetszett.

A társaságom egyik tagja, viszonylag otthon van az informatikában és Ő megtestesített engem a www.rcmizse.hu  weboldalban. Ettől fogva könnyedén elérhető voltam, igaz fennállásom alatt egy pár alkalommal arculatot váltottam, de ez a fejlődésemmel járt,  mivel a baráti társulat folyamatosan foglalkozott velem. Az idő múlásával lassanként szaporodott a társaságom tagjainak száma. A társulat egy kisebb része Táborfalváról járt át a repteremre, de lassanként Ők kiváltak és megalapították a táborfalvi csapatot, viszont mint barátok néha azóta is együtt reptetünk. A modellező társaság jelenleg 28 tagból áll. Ebből a legaktívabb 6-8 személy úgy döntött, hogy a születésem napja Május 15.-e, és ezt a napot szerencsémre meg is szokták évente ünnepelni.

A második szülinapomra vendégeket is hívtam Szegedről, Kecskemétről és Jakabszállásról. Az összejövetel nagyon jól sikerült, nagyon örültem neki. Az eseményről videofelvételeket is tettem fel a “youtube.com”-ra,  RcMizse felhasználónéven! Az idén is lesznek vendégeim: A Kecskemét-Hetényegyházi , a Nagykőrösi , a lajosmizsei off-road autó modellezők, valamint Budapestről  is érkeznek néhány dekoratív, látványos repülőmodellel.

Úgy gondolom az idei szülinapi rendezvény maradandó lesz minden modellezést kedvelő ember emlékeiben!

A rendezvény helyszínéről és időpontjáról, a későbbiekben tájékoztatom a kedves olvasókat!

Tisztelettel  Rcmizse.hu

Mivel ismereteink szerint mások is űzik a modellezés szép hobbiját, szívesen látjuk az Ő bemutatkozásukat is, csakúgy, mint minden közfigyelemre érdemes hobbistáét! – a szerkesztő

Kategória: Friss, helyi, Videó | A közvetlen link.

13 hozzászólás a(z) Bemutatkozik az RCMizse csapata bejegyzéshez

 1. Guttyán József szerint:

  Nagyon örülök, hogy Lajosmizsén van egy csapat, akik ilyen hasznos és látványos sporttal töltik a szabad idejüket. Még az ősszel, egy nagyon szép napos délután a puszta templom felé autóztunk a feleségemmel és éppen a modellezők röptették a csodás kis gépeiket. Azonnal megálltam, letelepedtünk az árokpartra és gyönyörködtünk a bemutatóban, ami hatalmas élmény volt. Utólag is köszönet érte!
  Fiatalként az MHSZ rádiós klubba jártam, amit szeretett doktor bácsink, dr. Mészáros Imre vezetett itt Lajosmizsén. Itt találkoztam modellezőkkel és azóta is tisztelem őket, ugyanis egy repülőgépet megépíteni, hát az nem egyszerű feladat és ez még nem minden mert még repíteni is tudni kell. Néztem, micsoda figurákat tudnak vele előadni! Mint egy igazi nagy gép. Szóval ügyesek a srácok és gratulálok nekik. Majd figyelem, hogy mikor lesz röptetés és feltétlenül megnézem.
  Üdvözlettel: Guttyán József

  • Szőrös Zoltán szerint:

   Szerencsére nem csak ők vannak a városunkban, és én lennék a legboldogabb, ha bármi úton módon bármelyik modellező előre szólna, hogy hova lehet menni gyönyörködni a tudásukban. 🙂

 2. sváb szerint:

  Látványos, élvezetes, hasznosan eltöltött szabadidős program, mely a család, a barátok harmonikus együttlétét is ápolja. A természet lágy ölén, mindenki jó hangulatban még piknikezhet is. Nem zavaró közelségben van egy bolt, vendéglátó egységgel.
  Reptetéshez ideális hely, nagyobb távolságban is jól belátható.
  A Pusztatemplom körüli terület érdekes módon ritkán szélcsendes.
  Jó lenne versenyszerű találkozásokat szervezni a nagyközönség bevonásával…szerintem… 🙂

 3. sváb szerint:

  Amennyiben vannak vitorlás/ motoros hajó modellezők, úgy az Iskola tó vagy a Füzes tó víztükrén összemérhetnék erejüket…szerintem…igaz, utóbbi helyszínen a halak és a horgászok nem nagyon díjaznák a nyugalom megsértését. Az Iskola tó partmenti részét viszont egy szakaszon “nádmentesíteni” kellene, hogy alkalmassá tegyék ilyen rendezvényhez.

  • Szőrös Zoltán szerint:

   A Füzes tavon a horgászokat zavarnák, meg a halakat, az Iskola tó pedig nem csa nádas, de sekély és algás is. Kotrás után viszont jó lehet.

  • rcmizse szerint:

   Versenyek rendezésére a pusztatemplomi reptér alkalmatalan, de ettől függetlenül az érdeklődőket szeretettel várjuk. Hajó modellezők, tudtommal Lajosmizsén nincsenek.
   A szülinapi találkozó pontos dátumáról értesíteni fogok minden kedves érdeklődőt. Előre láthatóan Június elején kerül megrendezésre.

 4. rcmizse szerint:

  Első akadály, Versenyt csak klub szervezhet. Az RcMizse az nem klub, csak egy baráti társaság.
  A reptér mellet nem lehet köves út 1 kilométeren belül,
  Ez mellet persze egy verseny meg szervezéséra, az RcMizse 3 éves múltja az nagyon kevés.
  És a baráti társaság pedig nem űzi a sportot verseny szerűen.
  Mink ezt a sportot saját magunk szórakoztatására csináljuk, és most van az első alkalom mikor,meg mutassuk Lajosmizsének hogy mitt csinálunk,

 5. Szőrös Zoltán szerint:

  Sváb! Menj át a szomszédodba (kapudon kilépve jobbra tarts), és kérdezz nyugodtan! 🙂

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.