Bíróság elé állítási javaslattal zárult a két magyar embercsempész ügye – Lajosmizsénél pihentek

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya nyomozást folytatott embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. György 54 éves bajai és V. Sándor 45 éves kiskőrösi lakosok ellen.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a járőrök 2015. szeptember 4-én 2 óra 10 perckor az M5-ös autópálya 71.800-as méterszelvényénél, a lajosmizsei pihenőhelynél ellenőriztek egy mikrobuszt, amelyben a két gyanúsítotton kívül kilenc szír állampolgár tartózkodott, akik jogellenesen lépték át az államhatárt. A megalapozott gyanú szerint a magyar férfiak Szeged külterületén, egy benzinkúton vették fel a bérelt autóba az illegális bevándorlókat azért, hogy őket – fejenként 100 euró ellenében – a fővárosba szállítsák.

 

B. Györgyöt és V. Sándort – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet az illetékes járásbíróság elrendelt.

 

A nyomozók a büntetőeljárást a napokban befejezték, a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a Kecskeméti Járási Ügyészségnek küldték meg.

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?