Bűnmegelőző cikk Halottak napjára

Elhunyt szeretteinkre emlékezünk halottak napján, de vannak, akik nem emiatt látogatják a temetőket!
November első napján elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Sajnos vannak olyanok, akik ezt az alkalmat használják fel arra, hogy vagyon elleni bűncselekmény károsultjává, áldozatává te-gyék embertársaikat.
Kérjük, szívleljék meg tanácsainkat, hogy ne váljanak károsulttá:
` A temetők látogatása idején lehetőség szerint – különösen az idősek és a hölgyek – ne maradjanak sötétedés után, főleg nem egyedül.
` Értéket, pénzt, bankkártyát feleslegesen ne tartsanak maguknál.
` Táskájukat percekre se hagyják őrizetlenül a sírnál. Alkalom szüli a tolvajt!
` A mécseseket, virágokat ne rakják ki napokkal korábban, mivel vannak olyan elkövetők, akik azok eltulajdonítására specializálták magukat.
` A parkolókban hagyott gépjárműveikben látható helyen ne hagyjanak értéktárgyat (telefont, táskát, kabátot, híradástechnikai berendezést), ha mégis az autóban kell hagyni, inkább tegyék értékeiket a csomagtartóba. Arra is figyeljenek oda, hogy ne a parkolóban pakolják értékeiket a csomagtartóba, mivel ott lehetnek az elkövetők vagy az ő tippadóik, így az ő „munkájukat” segítik azzal, hogy látják melyik autót érdemes feltörni.
` Autóikkal lehetőség szerint kivilágított, jól látható helyen parkoljanak.
` Autóbuszon közlekedőknek számítani lehet arra, hogy zsebtolvajok vegyülnek a tömege-sen utazó emberek közé, akik kihasználva a zsúfoltságot megfosztják Önöket kézitáskájuktól, pénztárcájuktól.
A rendőrség polgári és egyenruhás tagjai a megemlékezés idején megerősített szolgálatot látnak el a temetőkben, azok környékén, azonban első sorban Önök tehetnek saját biztonságuk érdekében!

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?